Tegn og symptomer på kolesterolproblemer

February 1

Selv om alle har kolesterol i sine celler, kan høye nivåer skape fettavleiringer som tetter opp blodkar. Hvis denne blokkeringen blir for stor, kan ikke nok blod nå organer som hjerte, lunger og hjerne. Heldigvis kan riktig kosthold og mosjon senke kolesterol til riktig nivå.

komplikasjoner

Når høyt kolesterol fører til aterosklerose, opphopning på blodårene, reduserer det blodstrømmen. Hvis disse arteriene er koblet til hjertet, er det mulig å ha angina, smerter i brystveggen. Hvis plakk løsner fra veggen, kan en blodpropp form som vil blokkere all blod og føre til døden. For mye plakk i blodårene som fører til hjertet kan forårsake et hjerteinfarkt; de som fører til hjernen kan forårsake et slag.

Risikofaktorer

Selv om noen mennesker er genetisk disponert for høyt kolesterol, er det en myriade av risikofaktorer som vil øke kolesterolnivået eller gjør et hjerteinfarkt mer sannsynlig. Dårlig kosthold, mangel på mosjon eller fedme øke kolesterolnivået. Å ha høyt blodsukker, for eksempel i en person med diabetes, skader arteriell fôr. Sigarettrøyk er også dårlig. Røyken skader blodårer og gir mulighet for en enklere oppbygging av plakk.

symptomer

Dessverre vil de fleste mennesker med høyt kolesterol har ingen symptomer før det er for sent. Den eneste måten å virkelig vite kolesterolet nivå er å ta en blodprøve. Legene anbefaler at folk begynner testing for kolesterol i en alder av 20 og få den sjekket hvert femte år, fra nå av. Varsle legen din om familiær kolesterol historie og andre risikofaktorer når du blir testet.

LDL Versus HDL

Low-density lipoprotein (LDL) anses som "dårlig" kolesterol. Dette er den typen som smalner og stivner veggene i blodårene. High-density lipoprotein (HDL) anses som "gode" kolesterolet. Denne type tar overskytende kolesterol til leveren for rensing. Personer med høye nivåer av LDL kan også ha høye nivåer av HDL. I slike situasjoner, leger er mindre bekymret for overhengende helsetrusler fra forhøyet LDL nivåer.

Diagnose

En kolesterol fra blodprøvene faktorer i LDL, HDL, total nivå og triglyserider. Du har ikke lov å spise eller drikke i 12 timer før testen. Alle tallene tolkes før legen din vil gi noen anbefalinger. Hvis kolesterolnivået ditt er høyere enn 200 milligram per desiliter blod, kan legen anbefale endringer i livsstil eller, hvis nivåene er svært høy, kan medisiner anbefales.