Medisinske fordeler av fiskeolje

June 16

Kulturer som inkluderer fisk i sitt vanlige kosthold --- som indianar, Alaskan og asiatiske populasjoner --- har lenge vært kjent for sine lave risikoen for hjertesykdom, hjertesvikt og kreft. Nå vet vi hvorfor: fiskeolje er den mest effektive kilden til omega-3 essensielle fettsyrer, som er avgjørende for optimal helse.

Omega 3

Omega-3 fettsyrer --- spesielt eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA) --- er nødvendig for optimal helse, men kroppen kan ikke produsere dem på egen hånd. Den eneste tilstrekkelig kilde til omega-3 er fiskeolje, som andre matvarer som hevder det --- som valnøtter --- faktisk inneholder alfa-linolensyre som kroppen må konvertere til omega-3 fettsyrer. Dessverre, ikke kroppen ikke alltid gjøre en effektiv jobb på denne konverteringen. Legge fiskeolje til kosthold gir omega-3 du trenger.

kardiovaskulære fordeler

Fiskeolje fremmer hjerte helse, som det hindrer hjertesykdom og reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Den gjør dette ved å senke dårlige kolesterolet --- slik som kolesterol assosiert med animalsk fett --- og øke den gode typen kolesterol, HDL.

nevrologiske fordeler

Fiskeolje er DHA er den mest rikelig fettsyre i hjernen som kroppen ikke kan produsere av seg selv. Det er viktig i foster og spedbarn hjernen modenhet og fremmer optimal hjernen fungerer i alle aldre.

Fiskeolje kan også forebygge Alzheimers. De med Alzheimers har lave nivåer av proteinet LR11, men Greg Cole ved UCLA Alzheimer Disease Research Center har oppdaget at DHA fremmer produksjonen av LR11. Ikke alle er enig --- en 18-måneders studie av Dr. Joseph Quinn ved Oregon Health and Science University fant at DHA kosttilskudd ikke vise seg å være en effektiv behandling for Alzheimers.

Men i en annen studie av 485 eldre personer med mild hukommelsestap, Dr. Quinn oppdaget DHA hjelper de med mild hukommelsestap. Og da denne type hukommelsestap påvirker flere eldre personer enn Alzheimers sykdom, kan fiskeolje hindre flertallet av hukommelsestap på grunn av alderdom.

Cancer Prevention

Fiskeolje reduserer også risikoen for kreft ved å holde produksjonen av unormale celler. Det bremser veksten av tumorer og hindrer at tumorer fra å spre seg. Det hindrer også kakeksi --- det vil si svakhet og underernæring kreft årsaker. Kakeksi, snarere enn kreften selv, dreper 40 prosent av kreftpasienter, som betyr fiskeolje potensielt kan spare eller forlenge livet til 40 prosent av kreftpasienter.

Fôr Kilder

Kosten kilder av fiskeolje er laks, ørret, sild, sardiner, og østers.

Time Magazine Dr. Andrew Weil, i sin artikkel "Hvorfor jeg fortsatt ta min daglige Fish Oil," skriver at inntak av fiskeolje kosttilskudd kan være sunnere enn å spise fisk, fordi kosttilskudd gir renset olje som ikke inneholder noen av de skadelige substances-- -f.eks som kvikksølv --- noen ganger funnet i fisk.

Fiskeolje kosttilskudd kan finnes i de fleste dagligvarebutikker og alle helsekost butikk.