Bad & usunn mat pyramidene for tenåringer

January 14

Bad & usunn mat pyramidene for tenåringer


Tenåringer er beryktet for å spise mat som er høy i fett, sukker, kalorier og salt. Disse matvarer bygge en pyramide som kan føre til helseproblemer i fremtiden. Mens alle matvarer har noen ernæringsmessig verdi, og ingen bør være helt forbudt, bør tenåringer læres opp til å gjøre sunne valg for kroppen sin.

Problemer med sunn mat pyramide

Den nåværende sunn mat pyramide, produsert av United States Department of Agriculture, inneholder noen feil, sier noen eksperter. Det har eksistert i mer enn 20 år. Toppen av pyramiden antyder at fett og oljer brukes med måte, men det skiller ikke mellom gode fettstoffer som olivenolje og dårlig fett som smult. Pyramiden heller ikke skille mellom sunne karbohydrater og proteiner, slik som brun ris og bønner, og de som er mindre sunt, for eksempel bearbeidet hvitt brød og høy-fett kutt av storfekjøtt, sier forskere ved Harvard University.

Søppelmat

Junk food er kanskje på grunnlaget for en usunn ungdoms kosthold pyramide. Dette begrepet refererer til mat som er svært bearbeidet, svært fettstoffer og høy i sukker og salt. Prepackaged snacks, som chips, kjeks og godteri, er junk food at man noen ganger i en tenåring kosthold. En annen gjerningsmann er fast food. Vanligvis svært høy i fett og over-behandlet, fast food hamburgere og pommes frites er usunn mat som mange tenåringer ofte forbruker.

Brus

Et annet lag av ungdoms usunn mat pyramiden er brus. Disse kommer i enkel servering bokser, er billig og allment tilgjengelig. Tenåringer har ofte ubegrenset tilgang til maskiner som selger disse drikkene ved sine skoler. Brus har svært høye nivåer av sukker. Som et resultat de er fulle av mange tomme kalorier. De kan være vanedannende, så vel, og noen tenåringer spiser flere bokser hver dag.

Fritert mat

Et annet lag av ungdoms usunn mat pyramide er stekt mat. Dette er noen ganger åpenbart usunn, slik som i tilfellet med pommes frites eller stekt karnevals mat som kjeks eller kaker. Noen matvarer som ellers ville være sunne valg, for eksempel kylling eller grønnsaker, mister sin verdi når de er dypt stekt. I motsetning til junk food, som de fleste vet er usunn, er stekt mat ofte presentert som en del av et måltid som en tenåring kanskje tror er sunnere enn det egentlig er. For eksempel kan en tenåring vurdere en kylling sandwich på en fast food restaurant et sunnere valg enn en hamburger, selv om det er dypt stekt i fett.