Forskjellen mellom Flax Oil & Fish Oil

April 18

Fiskeolje og linfrøolje inneholder både en overflod av omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er en familie av fettsyrer som kroppen konverterer til forskjellig former. De tre varianter av naturlig forekommende omega-3 fettsyrer er alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Kroppen omdanner ALA til EPA og DHA. Alle tre varianter har vist seg helsefordeler, særlig til det kardiovaskulære systemet, humør stabilitet, oppmerksomhetssvikt lidelse, behandling av inflammasjon og diabetes. De er en all-around øke til menneskelig fysiologi.

Alfa-linolensyre (ALA)

Alfa-linolensyre (ALA) er mor omega-3 fettsyren sammensatte, som finnes i mørkegrønne bladgrønnsaker, phyto-plankton, flaxseeds, hamp frø og valnøtter. Når spist, animalske enzymer bryte det ned til EPA og DHA.

Eicosaentaenoic Acid (EPA)

Eikosapentaensyre (EPA) er dominerende i fisk som laks, makrell, torsk og tunfisk, og andre animalske produkter som egg og gress-matet biff. Her ALA fra plante kloroplaster inntatt av dyret har blitt omgjort til datteren sammensatte, EPA.

Dokosaheksaensyre (DHA)

Dokosaheksaensyre (DHA) er funnet i mindre konsentrasjoner i de samme matvarer av EPA, siden det er en datter forbindelse av EPA via enzymatisk virkning.

Kosthold

Fordi kroppen omdanner ALA inn i datter og barnebarn forbindelser av EPA og DHA, en diett rik på bladgrønnsaker og linfrø olje er nok til å generere gunstige mengder av de andre omega-3 varianter. Imidlertid er fiskeolje gunstig også, som et supplement, og dietter med masse frisk fisk kan være korrelert med lengre levetid (for eksempel de som ble observert i Okinawa og Japan).

Prime Forskjellen ligger i Processing

Den viktigste forskjellen mellom fisk og linfrø oljer er forberedelse. Fiskeolje må separeres fra animalsk vev, og er ofte deodoriseres for å fjerne lukt. Linfrøolje er laget ved å trykke på olje ut av frøene. Fisk er også mer sannsynlig å inneholde biomagnifiseres miljøgifter fra kontakt med industrielle utslipp.
For pliktoppfyllende forbrukere på jakt etter helse kosttilskudd som har en delikat innvirkning på jorden, er linfrøolje det opplagte valget. Men ren fiskeolje har fordeler også, spesielt for folk som lider av fordøyelses forhold som kan gjøre linfrøolje vanskelig å absorbere (som Crohns sykdom). Begge har sin plass.