Risiko og komplikasjoner av Gastric Bypass Surgery

October 29

Overvektige mennesker som har en BMI (body mass index) på 40 eller høyere, og trenger å miste minst 100 pounds kan være kandidater for gastric bypass operasjon. Dette er et kirurgisk inngrep der magen er gjort mindre slik at det ikke kan holde en stor volum av mat. Dette kalorireduksjon resulterer i vekttap. Som med alle invasiv operasjon er det risiko og potensielle komplikasjoner.

vitaminmangel

Jern, vitamin B-12 og kalsium er tilstede i maten vi spiser og kroppen trenger dem til å holde seg friske. Fordi matinntaket reduseres etter gastric bypass kirurgi, vitaminer forbrukes også redusert. Av denne grunn kosttilskudd anbefales å møte minimum dagpenger. Fettløselige vitaminer som A, D og E kan ikke være godt absorbert heller, og vann-spredt former av disse vitaminene kan trenge å bli tatt.

Gastritt og halsbrann

Gastritt er en betennelse i slimhinnen i magen og kan forekomme i de som har hatt vekttap kirurgi på grunn av ombygging av fordøyelseskanalen. Halsbrann er en smertefull brennende følelse i spiserøret og er så kalt fordi ubehag er følte under brystbenet. Smerten stiger ofte i brystet og kan utstråle til nakke, hals eller kjeve. Disse blir behandlet med syrenøytraliserende, og hvis pernisiøs anemi er også til stede, B-12 injeksjoner.

dumping syndrom

Etter operasjonen, sukkerholdige matvarer flytte for raskt gjennom tynntarmen. En person vil bryte inn i en kald svette, føler oppsvulmet, svak, og svimmel. Dette ubehagelig følelse kan vare i 30 til 45 minutter og diaré kan følge.

gallestein

Gallestein kan forekomme som reaksjon på hurtig vekttap. I utgangspunktet steinene er asymptomatiske. Hvis de forbli slik, er det ikke nødvendig behandling. Når de vokser til større enn 8 millimeter, kan de forårsake ekstreme smerter i mageområdet. Angrep forekommer ofte etter en fet måltid og det meste skje om natten. Medisin kan tas for å oppløse stener hvis de forårsaker ubehag.

Blodpropp

Blodpropp forekomme i beina på pasientene. Leger oppfordrer pasienter til å flytte så snart som mulig etter operasjonen. Blodfortynnende er vanligvis gitt og kompresjonsstrømper anbefales. Gang snart etter operasjonen er også viktig, som det er etter en hvilken som helst form for kirurgi.

lekkasje

En liten andel av pasientene opplever lekkasje av mat fra magesekken inn i bukhulen. Dette er en alvorlig komplikasjon slik at pasientene er begrenset til et vann bare diett før det er klart det ikke er noen lekkasje. Pasienten trenger for å vende tilbake til operasjonsstuen hvis en lekkasje er til stede.

andre komplikasjoner

Mindre vanlige komplikasjoner kan også forekomme, inkludert nedbryting av magen posen, infeksjoner og puste (luftveier) svikt.