Hva er årsakene til akne infeksjoner?

January 4

Hva er årsakene til akne infeksjoner?


Akne rammer mange mennesker fra tenåringer til voksne. Kviser oppstår når porene i huden blir tilstoppet eller plugget. Hvis du lider av akne, vet at det er den vanligste hud tilstand i USA, som berører mer enn 17 millioner mennesker. Hva mange mennesker med akne vil vite er: Hva er årsakene til akne infeksjon?

hormoner

Under puberteten, hormoner øker, forårsaker kjertler i huden, talgkjertlene, for å produsere mer olje. Når olje blir fanget i en av porene på huden, blir den pore infisert, forårsaker en kvise å danne. Mange kvinner har ofte økt hormoner noen dager før menstruasjonssyklusen, og vil se kviser utvikle seg i løpet av denne tiden. Noen ganger kan de hormonelle svingninger i svangerskapet også forårsake akne infeksjoner.

medisiner

Noen ganger leger foreskrive medisiner som forårsaker akne. Kortikosteroider, litium og barbiturater er eksempler på stoffer som kan forårsake kviser.

kosmetikk

Visse kosmetikk kan forårsake kviser. Mange kremer og kosmetikk har en oljebase for dem som får porene til å bli tett. Et vannbasert eller et ikke-comedogenic produkt (en som ikke vil tette porene) skal brukes i ansiktet og kroppen i stedet.

genetikk

Familie historie kan forutsi akne. Sjansene er, hvis foreldrene hadde kviser, barna vil ha akne også.

myter

Sjokolade, fet mat og stress ikke forårsaker akne. Selv om et sunt kosthold er alltid et godt valg, sjokolade og pommes frites ikke må unngås. Selv om stress kan gjøre akne verre, betyr det ikke forårsake kviser. En annen myte er at skitne huden forårsaker akne. Dette er ikke tilfelle, og overwashing kan sikkert føre til kviser.

behandlinger

En hudlege vil avgjøre alvorlighetsgraden av akne infeksjon og enten foreskrive medisiner eller liste over-the-counter medisiner som kan brukes. To vanlige over-the-counter medisiner er benzoyl peroxide og salisylsyre. Merk at det å holde hendene vekk fra ansiktet kan bidra til å minske noen akne utbrudd, som presset på huden kan forårsake porene til å bli tett.