Hva slags verktøy trenger tannleger bruker?

September 13

Hva slags verktøy trenger tannleger bruker?


Spør folk flest hva slags verktøy tannleger bruker, og de vil raskt svare, "Ones som vondt." Selv om dette kan være tilfelle, det betyr ikke kaste noe lys på navnene eller funksjoner av de verktøyene ofte stilte opp som små soldater på skuffene. Tannleger bruker mange typer verktøy for å rote rundt tannkjøttet, skrape rundt tennene og stirre intenst inn i pasientenes munn.

Historie

Alle som mener tannlege verktøy er forferdelige i dag skal ha vært rundt flere år siden da de var mye mindre avansert. Tidlige tang ble vanligvis fashioned av smeder og inneholdt blunter kantene enn de finjusterte verktøy i dag. Et annet populært verktøy var tannen nøkkelen. Den enkleste tann nøkkelen, og kan dateres tilbake til 1700-tallet, ligner en vanlig gammel antikk nøkkel som brukes til å låse opp dørene på den tiden. Slutten av tannen nøkkelen ble buttet ved siden av ett område av tann, tannlege finger nær et annet område, og nøkkelen ble slått for å trekke tannen.

typer

Dental instrumenter spenner fra det ufarlige speilet de bruker til å stirre bak tennene til den onde utseende liten skrape som alltid ender opp med å irritere tannkjøttet. De faller også inn i ulike kategorier. Den vennligste av verktøyene, hvis de kan kalles vennlig, er eksamens verktøy, som spenner fra den søte lille speilet til curettes. De kirurgiske verktøy er trolig den mest grusomme fordi de er de mest plagsomme. Hovedtyngden av dem består av en rekke saks for å bedre skape snitt og en mengde tang med ulike typer hoder å bedre huljern ut små ting fra små infiserte steder.

Identifikasjon

For et utrent øye, et stort antall dental verktøy ser ut til å være identiske. En av de mest populære utseende er en tynn linje med noen form for krok, kjeltring eller skremmende utseende pokey-ting på hver side av stolpen. Se litt nærmere, og forskjeller i design kan noteres, som gir bort funksjonen. Curettes, som har poking kanter, undersøke om tannkjøttet for å se etter følsomhet og helse i tannkjøttet. Scalers, komplett med bredere hoder, skrape plakk unna. Gravemaskiner, som ofte inngår litt skjeen typen vedheng på hver ende, anvendes til å grave ut forråtnelse. Amalgamhamre, med en flatere eller kuleformet par ender, er de verktøyene som brukes til å presse ned og stabilisere fyllinger.

Egenskaper

Hvorvidt dental verktøyet er helvete-lignende eller harmløse, mange har felles trekk. Verktøyene er vanligvis utstyrt med et håndtak for lett griping og lett setter seg fast i en munn. Rustfritt stål er det mest populære materialet av valget, både for sin slanke, sterile utseende og evne til å være lett rengjøres og steriliseres.

Advarsel

Mens tannleger bruker steriliseringer, er at prosessen ikke alltid 100 prosent effektiv. En artikkel av Elsevier, Inc., avdekket noen urovekkende fakta i 2003. Mange instrumenter som brukes av tannleger i Storbritannia var ikke alle som ren etter steriliseringsprosessen. Instrumenter som hadde blitt brukt og deretter sterilisert ble gransket under et lysmikroskop og skannet med elektroner. Av de instrumenter som brukes i generell tannlege praksis, 76 ble forurenset, som var 14 prosent av de instrumenter som brukes av en dental sykehus.