Hva er årsaken Svart på barnas tenner?

January 31

Mat og Drikke

Mange typer mat og drikke kan flekker barnas tenner. Ved siden av dårlig tannhygiene, er en av de vanligste årsakene til svart tenner flaske råte, også kalt caries eller pleie flaske syndrom. Decay fra sukker i juice eller melk når en baby sovner med en flaske kan slå baby tenner svart. Eldre barn kan utvikle misfarging på tennene fra mat og drikke for eksempel bær, kirsebær, poteter, soyasaus, te, kaffe og brus som cola i tillegg til mat eller vitaminer som inneholder mye jern. Mat som inneholder høy fruktose mais sirup brukes i lengre tid kan misfarge og forfalle tenner. Små barn med flaske råte bør se en tannlege umiddelbart.

Sykdommer og medisinering

Enkelte sykdommer påvirker den harde overflate som dekker tennene, som kalles emaljen. Andre påvirker dentinet, som er materialet i henhold til emaljen. Spytt dysfunksjon som forstyrrer den delen som spytt spiller i å fjerne mat og andre materialer fra tennene kan føre til mørke flekker på tennene. Sigdcelleanemi, leukemi, kreft, diabetes, meslinger, vannkopper, strep infeksjoner og skarlagensfeber kan føre til misfarging av tannemaljen. Gravide mødre med infeksjoner kan påvirke utviklingen av babyens tannemaljen, forårsaker barnas tenner å bli svart når de kommer i. Det er flere arvelige sykdommer som kan forårsake svarte tenner hos barn. Medisiner kan også føre til barnas tenner å mørkne. Antibiotika som tetracyklin og antihistaminer som Benadryl kan flekker og mørkne et barns utviklings tenner. Gravide mødre som tar tetracyclin kan føre til barnas tenner å sverte i fremtiden.

Fluor og Mineraler

Fluor beskytter tennene, men for mye fluor i vannet eller i tannkrem kan mørkne barnas tenner. Mange barn svelger tannkrem, og som kan føre til at tennene til å bli svart. Barn under 3 bør bruke tannkrem uten fluor for å unngå svarte tenner. Mineraler fra brønnvann kan også bli mørkere utvikle tenner, særlig når barn har en sykdom som hindrer beskyttende tannemaljen fra forming. Kjøpe barnehage vann og bruke den for baby flasker, matlaging, drikke og tenner børsting kan hindre svart tennene forårsakes av godt vann. Riktig tannhygiene bør brukes så snart et barn får en tann. Tennene bør børstes på alle flater med sirkelbevegelser for 2 til 4 minutter, og tanntråd mellom tennene er viktig.