Dental radiografi Prinsipper og teknikker

April 24

Dental radiografi Prinsipper og teknikker


Dental radiografi innebærer å produsere røntgenbilder av tenner og muntlige strukturer for å avdekke sykdom, i henhold til "Dental radiografi. Prinsipper og teknikker" Tannhelsesekretærer - som kan fullføre ett års diplom eller to år knytte grad programmene - må være sertifisert for å ta røntgen i enkelte stater. Tannpleiere, som kan fullføre knytte grad eller fireårig bachelor-grad programmer i dette feltet, må ha lisens i alle stater til å praktisere tannhygiene og ta dental røntgen, ifølge det amerikanske Bureau of Labor Statistics. Disse fagpersonene må beherske ulike teknikker for å lykkes i dette feltet.

metoder

Dental radiografi kan utføres ved hjelp av enten tradisjonell film eller digitale enheter. Når du arbeider med tradisjonell film, er intraorale dental X-ray maskiner som brukes for disse filmene er lagt inne i munnen, mens ekstra- maskiner brukes for filmer plassert utenfor munnen. Dental radiografer kan bruke en filmholder til å holde en intraoral film inne i munnen. De kan også bruke en strålejustering enhet for å hjelpe plassere intraorale røntgen maskinen membran, også kalt posisjons indikerer enhet, i forhold til tann og film.

Når du bruker tradisjonell film, røntgen samhandle med et lag på film kalt filmen emulsjon, som inneholder sølv halogen krystaller som absorberer strålingen. Krystallene frembringe et latent bilde av en tann og dets omkringliggende strukturer, som blir et synlig bilde når filmen er kjemisk behandlet. På den annen side innebærer digital radiografi bruk av en intraoral sensor i stedet for en film for å ta et bilde av en tann. Når X-stråler treffer sensoren, er den elektroniske lade produsert på sensoren konvertert til digital form, og bildet er så synlig på en datamaskin. Når du utfører digital radiografi, kan dental radiografer fortsatt bruke en tradisjonell intraoral dental X-ray maskin.

film Typer

Tre typer av intraorale film eksisterer - periapical, bite-wing og okklusal. Den periapical film brukes til å vise en hel tann - inkludert tann rot og krone - samt bein som støtter tennene. Samtidig er bite-wing film som brukes til å vise kroner av både øvre og nedre tenner på en film. Denne type film er spesielt viktig for påvisning av hulrom eller andre forhold mellom tennene. En okklusal film blir brukt til å undersøke store områder av den øvre eller nedre kjeve.

En panoramafilm, som er en type extraoral film, gir et bredt syn på de øvre og nedre kjever på en film. En cephalometric film, en annen type extraoral film, blir brukt til å undersøke bony og myke vev av ansiktet.

teknikker

Dental radiografer kan utsette filmer til røntgen ved hjelp av to metoder - det parallell teknikk og halverer teknikk. Den parallellkopling teknikk innebærer å plassere en intraoral film i munnen parallelt med lengdeaksen av tannen - den imaginære linje som deler en tann i to like halvdeler i lengderetningen. Den sentrale stråle av en røntgenstråle da er rettet vinkelrett på filmen og lange aksen av tannen.

På den annen side, medfører den halverer teknikken å plassere en film langs den tungesideflate på en tann og visualisere den vinkel som dannes av planet til filmen og lange aksen av tannen. The dental radiograf da må visual linjen som deler denne vinkelen i to. Hun deretter må sende den sentrale stråle av en røntgenstråle vinkelrett på denne linje for å kunne fange bildet av tannen.