Peri Care Veibeskrivelse

July 3

Peri omsorg (perineal omsorg), vaske kjønnsorganene og anal området er en viktig del av omsorg for uføre ​​personer. Det hindrer hudskader, kløe, lukt, brenning og infeksjoner i perineum, området av huden mellom kjønnsorganene og anus. Perineum mørke, varme omgivelser gir grobunn for bakterier. Fordi urinrøret (åpningen der urin slippes) er i nærheten, kan bakterier inn i blæren, forårsaker en infeksjon. Urinveisinfeksjoner kan unngås ved hjelp av riktig peri omsorg.

Bruksanvisning

Peri Care Forberedelse

1 Samle forsyninger for peri omsorg. Hjelpe den enkelte til badet eller hjelpe dem å bruke et bekken. Det varme vannet som brukes til rensing kan stimulere perineum området, forårsaker trang til å urinere.

2 Vask og tørk hendene. Ta på eksamen hansker. Forklare prosedyren for den enkelte, hvis dette er deres første peri omsorg. Alltid fortelle personen hva du skal gjøre.

3 Tegn gardin rundt den enkeltes sengen for å gi privatliv. Bruk et ark for å dekke utsatte områder som ikke blir rengjort.

4 Kontroller temperaturen av vannet. Fordi det perineale området er temperaturfølsomme, bør vannet være litt kjøligere enn badevannet.

5 hjelpe den enkelte til å ligge på ryggen eller på siden. Et håndkle, eller bekken dekket med et håndkle, kan anvendes for å heve hoftene, om nødvendig.

Mann Peri Care

6 Begynn på tuppen av penis. Trekk forhuden, hvis det finnes. Løft penis og med en mild, sirkelbevegelse, rens fra spissen, nedover, etter produsentens anvisninger. Ikke bruk en klut. Start med en frisk klut for hver prosedyre.

7 Rens pungen med lette, sirkulære bevegelser. Skyll og klapp huden tørr. Rense området mellom bena med milde, sirkulære bevegelser. Skyll og klapp huden tørr. Rens anal området med milde, sirkulære bevegelser. Skyll og klapp huden tørr. Rense området mellom bena med milde, sirkulære bevegelser. Skyll og klapp huden tørr.

8 Pat perineum området tørt. For å hindre rubbing, lett bruke pulver under pungen, hvis det kreves av legens ordre.

Kvinne Peri Care

9 Begynn på de indre ben og ytre perineal området. Bruk en mild, sirkelbevegelser. Vask alltid forfra og bakover for å hindre overføring av bakterier til urinrøret. Ikke bruk en klut. Start med en frisk klut for hver prosedyre. Som du vasker, merke noen uvanlig lukt eller utslipp.

10 Rens de ytre hudfolder, forfra og bakover, med en mild sirkelbevegelser. Rens den indre kjønnsleppene, forfra og bakover ved hjelp av milde sirkulære bevegelser. Åpent alle hudfolder. Rens forfra og bakover ved hjelp av milde sirkulære bevegelser. Rense anal området ved hjelp av milde sirkulære bevegelser.

11 Skyll perineal området begynner med det innerste området og arbeider utover. Klapp huden tørr. Påfør en liten skur av pulver, hvis det kreves av legens ordre.

Rydde opp

12 Fjern alle artiklene som brukes til peri omsorg. Kast engangsartikler og legg gjenbrukbare elementer på et trygt sted til du har tid til å rengjøre dem riktig.

13 Fjern eksamen hansker. Kast hanskene. Vask og tørk hendene.

14 hjelpe den enkelte i dressing og bidra til å gjøre dem komfortable.

15 Rengjør og sterilisere gjenbrukbare materialer. Rapportere noe uvanlig til vaktmesteren i kostnader.