Tooth Crown Trykk & Pain

July 26

Tannkroner brukes til tre primære formål: å gjenopprette en tann til sin opprinnelige form, for å styrke den tann eller for å forbedre dens utseende. I mange tilfeller er kronen brukes til å omslutte en tann som er blitt skadet av tannråte, som for eksempel hull eller tannkjøttsykdom. Kroner bør installeres av en lisensiert tannlege, og de kommer med en viss risiko for smerter etter inngrepet.

Følsomhet for varmt og kaldt

Med en midlertidig krone, til en viss følsomhet varme og kulde, spesielt væsker, er ventet fordi den midlertidige kronen er mindre presis. Følsomheten i en permanent krone kan finnes der kronen møter tannkjøttet. Noen ganger vil en tannlege forskrive en tannkrem for sensitive tenner. Hvis følsomheten blir for mye, bør du gå til tannlegen umiddelbart slik at han kan finne ut om det er et problem.

En Feil Bite

Et bitt problem er noe som kan oppstå i en midlertidig eller permanent krone. I begge tilfeller er en feil bit når den nye kronen oppfyller sin motstående tann før resten av tennene rundt den. Dette er feil bitt kan forårsake en skurrende følelse i munnen og føre til tann smerter i og rundt kronen. I de fleste tilfeller er fix en enkel en. Gjør en avtale for å se din tannlege og har kronen justert ved innlevering toppen og ned slik at det oppfyller det motsatte tannen riktig. Situasjonen vil ikke løse seg selv og kan føre til behov for en erstatning kronen.

Gum Pain

Fordi tannlegen for å jobbe med den opprinnelige tannen på eller nær tannkjøttet, vil tannkjøttet rundt den nye kronen vondt. Normalt er smertene ganske tolererbar og går bort i et par dager. For å hjelpe helbredelsesprosessen, kan du skylle med varmt saltvann opp til tre ganger per dag. Hvis smertene er vedvarende, eller ser ut til å bli verre, ringe tannlegen.

Tooth Pain

Fordi tannlegen må bruke en drill til å forme din tann for forberedelse til kronen, er det sannsynlig at din tann vil være i noen smerter i dagene etter inngrepet. Det er ikke uvanlig at smertene å føle kjedelig, spesielt hvis det er en midlertidig krone på den gamle tannen. For mindre smerte, kan du bruke en over-the-counter smertestillende for å ta seg av smerte før den nye kronen bosetter seg i. Hvis det vedvarer eller blir verre, ringe tannlegen.

root Canal

Prosessen med å få en krone er ikke perfekt. I noen tilfeller er den opprinnelige tann så forfalt eller syk at selv en krone er ikke en god løsning. Hvis du opplever smerte dypt inne i tyggegummi, kan det være en indikasjon på at nerve av den opprinnelige tannen er blitt smittet eller syke. I dette tilfellet, vil tannlegen sannsynligvis trenger å gjøre en rotfylling på den syke tann for å stoppe smerten. Det vil kreves fjerning av kronen og deretter installere kronen.