Spill og aktiviteter for alkoholisme og narkotikamisbruk

April 25

Alkoholisme og narkotikamisbruk er vanskelig å overvinne. Selv de som klarer å holde seg rett må stadig øve håndtere sin avhengighet. Spill og aktiviteter kan bidra til å motivere rusmisbrukere og alkoholikere til å begrense sin avhengighet, men de krever en vilje til å erkjenne problemet og søke hjelp.

Møt konsernet

Når begynner gruppeterapi, vil terapeuten vil gruppemedlemmene skal være komfortable med hverandre. Gruppemedlemmer bør du legge inn ett faktum å finne ut om andre medlemmer. Eksempler kan inkludere deres alder, hva som forårsaker dem stress, eller noe annet faktum at terapeuten redere, Hensikten med dette spillet er å være den første personen til å få den nødvendige informasjon fra alle gruppemedlemmer og sitte ned. Hvert medlem får papir, blyant, og får beskjed om å blande og intervjue andre gruppemedlemmene. Som medlemmer av gruppen ferdig, de blir med vinneren og til slutt hver person deler det han har lært.

I et annet spill, gruppemedlemmene holder hendene på en måte som gjør dem flokete. Målet med spillet er å få untangled uten å slippe. Gruppemedlemmene er tvunget til å arbeide sammen for å lykkes i sitt oppdrag.

Identifisere farlige situasjoner spill

Terapeuten vil tildele to eller tre personer et sted eller aktivitet for å handle ut i narrespill stil for resten av gruppen. Hver charade gruppen vil være forhåndsbestemt, og når et medlem av gruppen riktig gjetter scenario, vil hans gruppe handle ut neste scenario. Ved slutten av spillet, skal deltakerne ha en klar oversikt over aktiviteter og steder som er mer sannsynlig å friste dem til å misbruke stoffer. Spillet kan følges opp med noen strategier for å motstå fristelsen når du er i slike situasjoner.

Resistance rollespill

Terapeuten vil holde fire kort som sier enten quitter eller overgriper. Fire personer vil hver trekke et kort. Misbrukere vil gjøre sitt beste for å overbevise røykesluttere å bruke et stoff. Hvis en quitter er overbevist om, at misbrukere vinne, men bare misbrukere vil vite at de trenger bare å overbevise en quitter å vinne spillet. Terapeuten vil evaluere strategier for fem eller ti minutter, og deretter en ny gruppe skal spille. Etter at alle spillerne har hatt en sving, vil strategier bli diskutert med gruppen.

pedagogiske aktiviteter

Se filmer og lese bøker som forsterker farene ved rusmisbruk. Delta motiverende foredrag eller arrangere møter med misbrukere som fysisk har skadet seg selv eller andre, og lider av konsekvensene. Se filmer eller videoopptak av mennesker som gjennomgår stressende situasjoner. Slå av video og diskutere måter scenario kan håndteres uten narkotika eller alkohol.

Andre aktiviteter

Misbrukere bør hele tiden bli gjort oppmerksom på alternative måter å konfrontere problemer. Familiemedlemmer, terapeuter, psykologer og støttegrupper kan hjelpe ved å organisere aktiviteter som holder deres sinn av rusmisbruk. I noen situasjoner kan diskusjoner med en privat terapeut være den beste aktiviteten for å hjelpe et stoff misbruk.