om kadavre

February 6

Et kadaver er et lik. Begrepet kadaver er vanligvis brukt av det medisinske fellesskapet for å beskrive et lik som har blitt satt til noen medisinsk eller vitenskapelig bruk. Rettshåndhevelse samfunnet bruker også begrepet når det refereres til organer som kan være begravet eller mangler. Kadavre har en rik og omfattende historie i det vitenskapelige miljøet, og de spiller en del i alt fra undervisningen til kosmetiske produkter.

medisinsk Dissection

Den mest vanlige bruken av et kadaver er den medisinske kadaver studie hvor studentene dissekere kroppen for å vise organene in situ. Noen skoler bruker balsamert kadavre for sine studier, men de beste kadavre er unembalmed (eller ferske) likene av den nylig avdøde. Siden balsameringsprosessen endrer teksturen i muskler og organer, er en frisk kropp mer naturlig og muskler og organer ser og føles mye som de ville i en levende person. Kadaverstudier er en viktig del av en medisinsk utdanning og før bruk av kadavre, leger utgangspunktet måtte gjette hvor (og selv det) ting var inne i kroppen. Noen medisinske skoler er utfasing kadaverstudier i favør av datagenererte bilder. Og mens det er rikelig med informasjon tilgjengelig på plasseringen og funksjon av organer, kadaverstudier gi en verdifull fordel: eksponering til en faktisk kropp. Kadaverstudier gi studentene hands-on erfaring med å kutte i og håndtering av strukturer i en menneskekropp - noe et dataprogram rett og slett ikke kan gjenskape.

Praksis for Plastic Surgeons

Plastiske kirurger bruker kadaverhoder til å øve kosmetiske prosedyrer. I et live pasient, forvrenger hevelse det ferdige arbeidet, og det er nesten umulig å si hvordan det faktisk ser ut til hevelsen forsvinner. Med et kadaver, er det ingen hevelse, så det ferdige produktet ser akkurat slik det ville se etter en full gjenoppretting. Dette er viktig i en pedagogisk setting, fordi elevene ikke kan vente uker eller måneder for hevelsen å gå ned for å finne ut om de har gjort prosedyren riktig. Arbeid på kadaverhoder gjør det også trenere til å sirkulere og hjelpe uten å måtte bekymre seg for krysskontaminering eller infeksjon - begge viktige faktorer når du arbeider med live fag.

The Body Farm

Det er en gård i Tennessee hvor de plante merke seg, men organer. Likene er "plantet" i ulike forhold for å simulere situasjoner der en kropp kan bli igjen etter et mord eller dødsulykker. Noen er plantet i vann, andre inne strukturer eller delvis begravet - i utgangspunktet, er likene plantet i så mange var mulig å simulere virkelige forhold. Hensikten med denne gården er å studere hastigheten på nedbrytning og dyr aktivitet rundt en død kropp. Ved å studere disse tingene, kan rettsmedisinske forskere lære mer om hvordan kroppen oppfører seg etter døden, som hjelper politiet fastslå dødstidspunktet og til og med dødsstedet.

Crash Test Dummies

NASA, National Highway Traffic Safety Administration og bilprodusenter som Saab og GM har alle kadavre i krasj sikkerhetstester. Mens crash test dummies kan kalibreres for disse ulykkene, det eneste som virkelig reagerer som en menneskekropp er en ekte menneskekroppen. Cadaver testing gir også et baseline til riktig kalibrere kollisjonsdukke. Mange har tatt problemet med ideen om kadavre blir brukt i kollisjonstester. Mens krasj testing kan synes å være en grov aktivitet og er ikke så glamorøst som å gå til en medisinsk skole, er det ikke mindre viktig og gir verdifull, livreddende informasjon.

allografts

Cadaver vev er ofte brukt i bein og hud grafts i ulykken og brenne ofre. Kadaver hud brukes i grafts for brannskadepasienter, og kadaver leddbånd brukes til å erstatte revet ACL. Bones, hornhinner, linser, hjerteklaffer og store blodårer er alle hentet fra kadavre for bruk som reservedeler. Organtransplantasjoner ikke er teknisk kadaver vev, fordi organene er samlet etter hjernedød men mens organene fortsatt får en blod og næringstilførsel (vanligvis gjennom mekaniske midler). Organer må samles på denne måten; ellers er de ikke lenger er nyttig for transplantasjon. Cadaver vev samles etter at kroppen har sluttet å fungere helt, innen 48 timer etter døden.

kosmetiske bruksområder

Alloderm er adermal filler laget av donert kadaver vev som har blitt frastjålet sin epitelceller men fortsatt opprettholder sin kollagen struktur. Det er brukt for både kosmetisk og rekonstruktiv formål og kommer også i en mikronisert form som kalles Cymetra. Andre menneske avledet dermal fyllstoffer inkluderer Fascian, CosmoDerm og CosmoPlast.