Hvordan unngå abort

May 11

Abort kan være en traumatisk opplevelse. Abort oppstår vanligvis i første trimester (de første tre månedene) av svangerskapet, og er ofte forårsaket av en genetisk defekt. Visse helsemessige forhold og livsstilsfaktorer kan øke risikofaktorer, men det er skritt du kan ta for å redusere risikoen for spontanabort.

Bruksanvisning

Hvordan unngå en spontanabort

1 Få riktig medisinsk behandling så snart du finner ut at du er gravid. Tidlig helsevesenet kan gjøre en forskjell i å ha en sunn graviditet.

2 Hvis du allerede har en eksisterende helsetilstand følge opp med legen din når du blir gravid. Still spørsmål og gi uttrykk for dine bekymringer. Hvis du tar noen medisiner konsultere wtith legen din om effekten de kan ha på ditt ufødte barn, og hvordan helsetilstander kan påvirke svangerskapet. Å være informert er et viktig skritt mot en sunn graviditet.

3 Spis sunt. Et sunt kosthold kan sikre at du og barnet ditt får de næringsstoffene du trenger. Kutt ned på salt og bearbeidet mat. Spis rikelig med frukt og grønnsaker.

4 Slutte å røyke. Kvinner som røyker er har en høyere risiko for spontanabort enn de som ikke røyker. Hvis du røyker, stopp nå. Ikke legg ditt ufødte barn i fare.

5 Styr klar av alkohol og koffein. Ikke drikk alkohol. Når du drikker så gjør det ufødte barnet. Alkohol passerer gjennom placenta og påvirker fosteret. Skjær kaffe og andre koffeinholdige drikker fra diett under svangerskapet. Koffein har nylig blitt knyttet til abort. Ta forholdsregler og unngå koffein.

6 Sengeleie kan anbefales hvis du allerede er i en høy risiko for spontanabort, eller hvis du har opplevd noen smerte og / eller blødning.

7 Avstå fra sex hvis du har opplevd noen smerter eller blødninger. Ta kontakt med din lege for å sørge for at du ikke er i fare for spontanabort.

Hint

  • Hvis du opplever noen blødninger, smerter og / eller kramper konsultere legen din umiddelbart. Lett blødning eller spotting kan være normalt, men blødninger og kramper samt lavere ryggsmerter kan være symptomer på forestående abort.