Hvordan finne nyrestein

May 11

Nyrestein er forårsaket av mineralforekomster i nyrene; de danner når det er en overflod av kjemikalier som ikke kan oppløses i urinen. Nyrestein kan forårsake alvorlig smerte hvis de sette seg fast i ureter der urinen renner fra nyrene til blæren. Om en i hver 10 mennesker utvikler nyrestein. Diagnostisering av nyrestein innebærer å ta en medisinsk historie, laboratorietester og utføre en eller flere imaging tester.

Bruksanvisning

Hvordan diagnostisere nyrestein

1 Gå til legen din og fortelle ham hva symptomene du opplever, slik som blod i urinen eller smerter i korsryggen, eller når du tisser. Legen vil vurdere din nåværende og tidligere medisinske symptomer. Han kan peke på området der du nyrene (begge sider av korsryggen), og se om smertene forverres. Han vil også ta temperaturen for å se om du har feber, noe som kan tyde på at en urinveisinfeksjon. I dette tilfellet, må du ta et kurs av antibiotika.

2 Ha urin kontrolleres (urinanalyse) for å avdekke om det er blod eller bakterier i urinen. Legen din vil teste for kreatinin, elektrolytter og kalsium i løpet av urinanalyse for å vurdere nyrefunksjonen. En blodprøve (komplett blodprosent) vil bli gjort for å påvise tilstedeværelse av infeksjon.

3 Få en ultralyd (ved hjelp av høyfrekvente lydbølger) for å produsere et bilde av indre organer. Ultralyd kan avsløre at en nyrestein er fast i ureter, men det kan ikke oppdage små steiner, særlig steiner som er plassert på utsiden av nyre. Hvis dette er mangelfulle, vil du trenge ytterligere tester.

4 Deretter får en IVP (intravenøs pyelogram) som involverer en rekke røntgen som fargestoff injiseres i venen din for å gi et bilde av nyrene og urinlederne. Hvis en stein blokkerer en ureter, skal det vises i denne testen. Hvis denne testen ikke gir nok informasjon, må du kanskje en annen test for å oppdage nyrestein.

5 Denne testen kalles en cystoskopi, hvor en teleskopisk instrument føres inn i blæren. Et fargestoff injiseres direkte inn i åpningen hvor apparatet er satt slik at en røntgen kan avsløre nyrestein. Også kalt en retrograd pyelogram, dette er den mest pålitelige metode for å se på urinveiene. Du kan få en bedøvelse for denne prosedyren.

6 Be om å få en CT (computertomografi) skanne hvis du ikke kan tolerere kontrasten løsning (fargestoff) som brukes i andre tester; Men små steiner nær blæren kan være vanskelig å oppdage med CT scan. CT skanner kan identifisere andre medisinske tilstander som kan være årsaken symptomer som ligner på nyrestein.