Hvordan en Corn Utvikle?

January 15

Hvordan en Corn Utvikle?

Definisjon

En mais er en herdet hudområde på kroppen, vanligvis på foten. Det er bare én måte å få en korn, og det er på grunn av konstant trykk eller rubbing. Mais skjema over en tidsperiode som huden begynner å stramme opp til å håndtere irritasjon forårsaket av friksjon av personens handlinger. Fordi liktorn er bare herdet hud, de har ofte ingen følelse og gjør ikke vondt. Faktisk, liktorn har flere lag av død hud. Liktorn kan oppstå på egen hånd eller under en callus.

mottakelige individer

Løpere få liktorner på sine tær og føtter. De kjøres på en daglig basis og som trykket bygger seg opp, huden reagerer ved seighet opp i visse områder. Idrettsutøvere som fotball og fotballspillere kan også danne liktorn på grunn av sine lange praksis. Ballettdansere og andre typer dansere er i faresonen for å utvikle liktorn på føttene også. Alle som bærer sko som er for stramt eller noen som går med en krykke eller har en misdannelse av greinen eller fot kan også utvikle en mais. Dette er fordi trykket er plassert på en del av foten som ikke er designet for å ta trykket.

farer

De fleste liktorn er helt ufarlig. Du bør likevel søke en profesjonell opintion fra enten en lege eller en podiatrist. Liktorn kan i noen tilfeller føre til en infeksjon. Alle infeksjoner trenger behandling fra en lege. En enkel runde med antibiotika er foreskrevet og som vil vanligvis gjøre utslaget. Diabetikere som er mest utsatt for komplikasjoner fra en mais og bør søke medisinsk behandling om kornet forårsaker dem smerte eller ikke. Dette er fordi blodårene ikke kan få nok blod gjennom tøffe huden. Hvis dette skjer, er den diabetiske ved en høy risiko for å miste foten.

Forebygging

Den eneste måten å hindre en mais fra forming er å minske mengden av trykket du setter på føttene og tærne. For mange enkeltpersoner som sports spillere, er dette ikke mulig. Løpere og andre enkeltpersoner kan kjøpe et par gode sko som gir mye pute og støtte i de aktuelle områdene. Det er også innleggssåler fra selskaper som Dr. Scholls som du kan kjøpe for å bidra til å fordele vekten jevnt. På den måten blir en del av foten ikke ta alle de trykket.