The Path of Air fra nesen til alveolene

August 28

The Path of Air fra nesen til alveolene


Air kommer inn i kroppen gjennom nesen. Air utveksling foregår i små sekker som linjen luftrom, alveolene, helt ned i lungene baser.
Ikke mye som skjer før luften når de små sekker når det gjelder mottak av oksygen, men hver struktur underveis er avgjørende. Luftveiene har mye lagspillere.

Funksjon

Luft kommer inn i kroppen første gjennom nesen. Når nesen er tett, kan deformert eller strukturelt unormal munn pusting brukes. Selvfølgelig, omgår dette den normale mekanismen for inhalering.
Nesen tjener til å varme luft fra omgivelsene. Det ga fukting fra fuktig fôr, slimhinnene. Etter den tid luften når baksiden av nesen, til den øvre delen av halsen (nasopharynx), er det fuktes til 75 til 80 prosent.
Nesen gir en vei for luft til kommer inn i nedre luftveier.

Egenskaper

På baksiden av nese og hals ligger i svelget. Svelget er videre delt inn i nasopharynx, orofarynx og layrngopharynx (aka hypopharynx).
Nasopharynx reiser fra bunnen av hodeskallen til den myke området på taket av munnen (bløte ganen).
Sidene av nasofarynks er åpne og inneholder sustachian rør. Mandlene og adenoid er på toppen av nasopharynx.
Orofarynx forbinder med den bløte ganen, reiser til epiglottis (ventilen som stopper oss fra å puste inn mat, og lukkes når vi drikker og spiser). Orofarynx kommuniserer med luftveiene og fordøyelsessystemet.
Den laynrgopharynx begynner på strupelokket og og strekker seg til spiserøret.
Deretter kommer strupehodet, og nå er vi i ferd med å gå inn i luftveiene. Strupehodet forbinder de øvre og nedre luftveier.

Og så er det luftrøret, mainstem bronkiene, lobar bronkiene, segmental bronkiene, og subsegmental bronkiene - alle divisjoner innenfor lungene av bronkiene.
Nå ting blir mindre. Lenger ned er bronkiolene, eller små luftveiene. Dette er var vi begynner å få luft. Bronkiolene er kilden til oksygentilførsel.

Helt på slutten, i de terminale bronkiolene, luftledning (ikke exchange) slutter.
Vi er nesten der. Åndedretts bronkiolene er helt i begynnelsen av der vi utveksler luft, tar i oksygen og blåser ut karbondioksid.

effekter

Respiratoriske bronkioler gyte de små alveolene, eller luftblærer - det endelige målet for hvor luft kan gå etter at vi puster inn. Det er 300 millikon (omtrent) alveolene mellom begge lungene. Alveolene inneholder svært spesialiserte celler og utføre flere funksjoner.

Betydning

Det luftveiene har et mangfold av spesialiserte celler som bidrar til å bekjempe infeksjoner, tumorvekst, og stadig produserer væske og enzymer for å hjelpe oss å avgifte stoffer som kan skade luftveiene.
Når vi er angrepet av allergiskapende stoffer, lungene frigi kjemikalier som histamin og eosinofile for å stabilisere vår indre miljø.

betraktninger

Breathing er enkelt. Det er tankeløse. Nå vet du det er mye som går på hver gang vi tar i et pust av luft. Vurdere effekten av dyp pusting. Du kan forestille deg at det ikke er en myte at bevisst dyp pusting er gunstig.
Air har en lang vei å reise før oksygenutvekslingen foregår i kroppen.
Det skjer dypt nede i bunnen av lungene våre.