Solsikkefrø og Omega-3

August 7

Solsikkefrø og Omega-3


Solsikken anlegget er innfødt til Amerika. Ifølge National Sunflower Association, har arkeologi vist at solsikken har blitt brukt som matkilde for ca 5000 år. Den ble brukt opprinnelig av Aboriginal kulturer, men gikk global etter den spanske brakt solsikkefrø til Europa. Frøene av solsikke er anerkjent som en svært næringsrik mat, og inneholder både omega-6 og omega-3 fettsyrer.

Ernæring

Den solsikkefrø er en spesielt god kilde til vitamin E, tiamin, mangan og folat. Vitamin E er en kraftig antioksidant og kan redusere symptomer på astma, slitasjegikt og leddgikt. Mangan er tenkt å redusere blodtrykket og redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag. Omega-3 og Omega-6 fettsyrer er begge til stede i solsikkefrø, men frøene inneholder langt mer av sistnevnte. Det er 34 mg Omega-3 i en kopp frø, men den samme koppen har 30 ganger mer av Omega-6.

Omega-6

Sammen med omega-3 og omega-9, er det sistnevnte som er produsert i det menneskelige legeme, omega-6 gir nødvendig støtte til den kardiovaskulære, reproduktive, immunsystemet og nervesystemet, Matvarer som solsikkefrø full av omega-6 er viktige for en diett, men inntaket må være i balanse med Omega-3 for at kroppen skal fungere ordentlig.

fordeler

Omega-3 fettsyrer har viktige anti-inflammatoriske egenskaper og antas å redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og leddgikt. De har en tendens til å bli konsentrert i hjernen, og kan være viktig i kognitive og adferdsaktivitet. Fiskeoljer er en viktig kilde til Omega-3, men det er også funnet i høye nivåer i mat som linfrø og linfrøolje, hamp frø, valnøtter og andre nøtter, frø og grønnsaker. Solsikkefrø er ikke blant de beste kildene til denne fettsyren.

Omega-3-mangel

En typisk nordamerikanske diett har en tendens til å ha en ubalanse mellom omega-6 og omega-3, som har en negativ effekt på helsen. Et slikt kosthold fører til Omega-3 mangel, forårsaker symptomer som dårlig sirkulasjon, hjerteproblemer eller utmattelse. I tillegg er anti-inflammatoriske egenskaper av omega-3 for å motvirke de inflammatoriske egenskaper Omega-6. Den lille mengden Omega-3 finnes i solsikkefrø kan ikke stoles på å motvirke denne mangel.

betraktninger

Solsikkefrø er et utmerket valg i en balansert diett som inneholder mat som gir kilder til både fettsyrer. Nøtter, frø, eller oljer rik på omega-3 bør kombineres i løpet av en dag med mat med høyt omega-6, som for eksempel solsikkefrø.