Ikke-reseptbelagte prevensjon metoder

June 10

Ikke-reseptbelagte prevensjon metoder


Hvis du er ute etter å hindre graviditet, men ønsker ikke å måtte ta en tur til legen, kan ikke-reseptbelagte prevensjonsmetoder være riktig for deg. Et bredt spekter av prevensjonsalternativer er tilgjengelig uten resept.

Avholdenhet

Den eneste metoden for prevensjon som alltid er 100 prosent effektiv er frivillig avstå fra enhver samleie. Selv om denne metoden for prevensjon er vanligvis ikke den mest ønskelige for par, er det den sikreste og mest effektive prevensjon tilgjengelig, og bør minst vurderes.

Uttak

Tilbaketrekkingen Metoden består av den mannlige å trekke hans penis før han får utløsning, og dermed redusere sjansen for sædcellene å kunne nå egget. Selv bruker denne metoden gjør redusere sannsynligheten for graviditet, en mann utgivelser vanligvis en liten mengde sperm selv før utløsning inntreffer. I mange tilfeller kan selv denne lille mengden være tilstrekkelig til å oppnå en graviditet. Denne metoden har en gjennomsnittlig feilrate på rundt 18 prosent i henhold til den amerikanske Graviditet Association. Imidlertid, ved å kombinere denne fremgangsmåten med en annen form for prevensjon kan øke effektiviteten.

Natural Family Planning (NFP)

Naturlig familieplanlegging er en metode for prevensjon hvor paret lærer hvordan du kan oppdage tegn på fruktbarhet og ufruktbarhet, vanligvis ved å overvåke basal kroppstemperatur og slimet i livmorhalsen. Paret velger da å avstå fra samleie i den fruktbare perioden, typisk for en periode på ca 7 til 10 dager. Mange bøker, kurs og workshops blir tilbudt å lære denne metoden. Ifølge American Graviditet Association, kan denne metoden være opp til 90 prosent effektiv når fruktbarhet tegn spores omhyggelig, men har en gjennomsnittlig effektivitet rate på om lag 75 prosent.

spermicider

Midlene fungerer ved å drepe sædcellene ved kontakt eller gjør dem ute av stand til å befrukte egget riktig. De kan være effektive når de brukes alene, spesielt hvis du følger instruksjonene på pakken perfekt. Men mange velger å bruke sæddrepende middel i kombinasjon med en annen metode for prevensjon for ekstra effektivitet. Spermicider er tilgjengelig på de fleste butikker uten resept. Gjennomsnittlig feilrater for spermicider er omtrent 26 prosent, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Svamp

Svampen er en annen type barriere prevensjonsmiddel som er tilgjengelig uten resept. Svampen er laget av polyuretanskum, og er satt inn i vagina før samleie for å hindre at spermier fra å nå frem til egget. Selv om svamp kan være opp til 91 prosent effektivt når det brukes perfekt, er den gjennomsnittlige effekten hastigheten faktisk rundt 84 prosent, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

kondomer

Både mannlige og kvinnelige kondomer er tilgjengelig til enhver lokale apotek uten resept. Disse kondomer jobbe på en barriere for å hindre sædcellene for å kunne komme inn i livmoren og egglederen til å befrukte et egg. En ekstra fordel med å bruke kondom er at det hjelper også forebygge seksuelt overførbare sykdommer. Den amerikanske Graviditet Association sier at kondomer har en gjennomsnittlig feilrate på rundt 15 prosent, mens kvinnelige kondomer har en gjennomsnittlig feilrate på rundt 21 prosent.