Helvetesild medisinske definisjonen

October 28

Helvetesild medisinske definisjonen


Helvetesild er forårsaket av varicella-zoster virus, som er det samme viruset som forårsaker du å få vannkopper som barn. Ifølge Connecticut Department of Public Health, er omtrent en million amerikanere diagnostisert med helvetesild hvert år. Det er ikke livstruende, men smerten kan være intens.

symptomer

Vanligvis vil du merke symptomene på helvetesild på den ene siden av kroppen din. Symptomer kan du lider av er: svie, smerter, nummenhet, prikking, et rødt utslett, kløe og blemmer fylt med væske som sprekke og skorpe over. Du kan også legge merke til at du har feber, frysninger, hodepine, tretthet og generell achiness. En helvetesild utslett kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men du vil vanligvis merke en streng av blemmer som starter på midten av ryggen og brytes rundt brystet til brystbenet.

årsaker

Alle som hadde vannkopper som barn er i faresonen for å utvikle helvetesild. Dette er fordi helvetesild er vannkopper og er forårsaket av samme virus. Etter en kamp med vannkopper, forblir viruset latent i nervesystemet. Legene er ikke helt sikker på hvorfor viruset reaktiverer og forårsaker helvetesild, men det antas at et svakt immunsystem spiller en stor rolle.

Diagnose

Helvetesild går som regel over av seg selv i løpet av noen uker, men du kan betale et besøk til legen din for å få fart på helbredelse og lette din smerte. Legen din bør lett kunne diagnostisere helvetesild ved å se på utslett og spør deg om dine symptomer. Han kan også bli nødt til å analysere et vev skraping eller en kultur av vabler som utgjør utslett.

Behandling

Visse antivirale medikamenter som Valtrex, Zovirax og Famvir kan fremskynde healing hvis du mottar dem innen 72 timer etter merke utslett. For smerten, kan legen forskrive narkotika, antiepileptika, trisykliske antidepressiva eller aktuelle numbing medisiner.

Forebygging

Det er to vaksiner som kan bidra til å forhindre en helvetesild utbrudd, Varivax og Zostavax. Zostavax anbefales for alle voksne over 60 år, uavhengig av tidligere helvetesild utbrudd. Helvetesild er smittsom når sårene er i blister form, så hold av noen du kjenner som lider av det. Når blemmene har crusted over, risikoen for å gi den til noen andre avtar. Men det er en god idé å styre klar av alle som har en helvetesild utbrudd bare for å være trygg, uansett hvilket stadium de er i. Hvis du absolutt må være i kontakt med noen som har en helvetesild utslett, være sikker på at de har utslett dekket.