Er hetetokter hvert 15. minutt Normal?

June 2

Hot blinker er en tilstand som oppstår hos kvinner i perioder med hormonelle forandring. De kan effektivt behandles ved å gjøre endringer i kostholdet, ta vitamintilskudd og prøver å fysisk kjøle kroppen under en flash.

Hvem

Hetetokter forekommer vanligvis hos kvinner som er gravide eller som går inn menopause. Ifølge Intellihealth, omtrent 85 prosent av kvinner lider av hetetokter på et tidspunkt i livet sitt.

Hyppighet

Ifølge Prevention Magazine, er hetetokter ikke betraktet som en alvorlig medisinsk tilstand og sjelden krever oppmerksomhet av en medisinsk profesjon. Frekvens, lengde og intensitet av hetetokter varierer fra person til person, og i et individ kan variere fra dag til dag. Mange rapporterer å ha dem så ofte som hver 10 til 15 minutter.

Forårsake

Selv om den eksakte årsaken til hetetokter er ukjent, leger mener det er direkte relatert til en redusert mengde av østrogen i kroppen. Dette skjer i overgangsalderen som kroppen slutter å gjøre østrogen og like etter fødselen når kroppens hormoner er stabiliserende.