Mat å spise når du ikke har skjoldbruskkjertelen

July 2

Mat å spise når du ikke har skjoldbruskkjertelen


Mennesker som gjennomgår en thyroidectomy, delvis eller total fjerning av skjoldbruskkjertelen, oppleve en tilstand som kalles hypotyreose. Med denne tilstanden, hormonnivået er for lavt for kroppens celler å få nok thyroid hormon, og kroppens prosesser avta, ifølge American Thyroid Association. Endringer i kostholdet er viktig for de som har gjennomgått en tyreoidektomi, med et redusert kolesterol diett anbefales.

Cut Kolesterol

Rundt 90 prosent av dem som lider av hypotyreose også oppleve høyt kolesterol. The American Association of Clinical Endokrinologer forklarer hvorfor. "Hvis skjoldbruskkjertelen produserer for lite hormon, kan stoffskiftet sakte, har en direkte innvirkning på kroppens evne til å fjerne kolesterol fra blodet." Et høyt nivå av kolesterol i blodet er en av de viktigste elementene i hjertesykdom, nummer én årsak til død over hele verden.

Øk inntaket av matvarer som ikke inneholder kolesterol, som frukt, grønnsaker, korn, nøtter, frø og annen mat fra planter. Skjær dyr og melkeprodukter ut av kostholdet ved å unngå egg, kjøtt, fjærkre, skalldyr og mettet fett.

Dairy

Konsumere magre meieriprodukter, som melk, ost og yoghurt. Bruk margarin i stedet for smør, som er høy i kolesterol og mettet fett. Selv om margarin er et bearbeidet produkt i tung hydrogenert fett, som øker kolesterol, margarin som er solgt i flytende form eller i kar (i stedet for i staver) vil vanligvis inneholde mindre av dette "dårlig" fett. Forbruket av alt fett bør være moderat og total mellom 25 og 35 prosent av daglige kalorier.

Omega 3

Spis minst to porsjoner fet fisk, som laks, ørret og sild, hver uke. Disse inneholder omega-3 fettsyrer og er kilder til flerumettet og enumettet fett som bidrar til å senke kolesterolet når det brukes i stedet for "dårlig fett", slik som mettet fett og transfett. Andre kilder er avokado, oliven, valnøtter og flytende vegetabilske oljer, for eksempel soyabønner, mais, safflower, raps, oliven og solsikke, ifølge American Heart Association.

Protein

Proteinkilder bør omfatte magert kjøtt og fjærkre uten skinn. Svinekjøtt og rødt kjøtt merket "loin" eller "runde" vanligvis har den laveste mengden fett. Erter, bønner og linser er også gode kilder til protein med lite fett og ingen kolesterol. Velg alltid den "hvite" kjøtt hos fjørfe i stedet for "mørke". Soya produkter er lavt kolesterol og høyt på protein, men kan forstyrre enkelte medisiner som brukes for skjoldbrusk sykdommer. En kostholdsekspert og lege bør konsulteres før du legger soya til dietten.

Plant Foods

Som en tommelfingerregel, noe mat stammer fra en plante, snarere enn dyr, er blant de bedre mat å spise når du ikke har skjoldbruskkjertelen. The Mayo Clinic anbefaler å kjøpe ferske eller frosne grønnsaker eller frukt mens motstå fristelsen av grønnsaker som er stekt, panerte eller laget med tunge sauser. Spis hele korn mel, hel-hvete brød, brun ris, og høy-fiber frokostblanding. Hele korn bør alltid valgt over raffinert hvitt mel, pasta eller hvit ris. I tillegg til å gi viktige vitaminer og næringsstoffer, mange hele korn (linfrø spesielt) inneholder omega-3 fettsyrer for å senke kolesterolet.