Hva er en ANA Titer IFA Test?

June 29

Hva er en ANA Titer IFA Test?


Autoimmune sykdommer oppstår når ens kroppen ikke klarer å skille sine egne komponenter fra utenlandske inntrengere og produserer sykdom-bekjempelse stoffer som antistoffer, som er rettet mot sin egen sunne vev. ANA, eller anti-nuclear antistoff test, skjermer for autoimmune sykdommer og, i henhold til laboratorietester Online, er oftest brukt til å hjelpe leger diagnostisere en bestemt autoimmun lidelse som kalles systemisk lupus erythematosus eller SLE.

metoder

ANA Testene ble utført med en av to metoder: en indirekte immunoflourescence analyse eller en enzymbundet immunosorbent analysen. Når IFA brukes, anti-nukleære antistoffer vises som fluorescerende mønstre i celler som har blitt festet til et glass slide og undersøkt under et mikroskop. Ifølge Lab tester på nettet, har ulike mønstre vært forbundet med en rekke autoimmune sykdommer.

Mål

Et ANA testresultatet er en titer - i dette tilfellet er konsentrasjonen av antistoff i en pasients blod. Den Lupus Foundation of America forklarer at en ANA titer angir antall ganger en persons blod kan utvannet før antistoffene ikke lenger kan påvises. Lavnivå-titere, som for eksempel 1:20, betraktes som negative, mens høye titere, for eksempel 1: 320, blir ansett som positive.

Tolkning

Ifølge Lupus Foundation of America, er det ingen universell normalområdet for ANA-titre fordi definisjonen av "normal" varierer fra lab til lab. En positiv test i seg selv ikke er diagnostiske av autoimmun sykdom; en lege er avhengig av en rekke kriterier, for eksempel pasient symptomer, fysisk undersøkelse og ytterligere blodprøver, for å bekrefte en diagnose.