Vitamin Anbefalinger for Post-menopause

November 7

Vitamin Anbefalinger for Post-menopause


Menopause, ofte referert til som "endring av livet,« gjør faktisk forårsake en rekke endringer i kroppen. Spise en godt balansert, sunt kosthold kan bidra til å motvirke mange vanlige effekter på overgangsalder. Men siden de ernæringsmessige behovene til kvinner endrer seg vesentlig etter overgangsalderen, er definisjonen av velbalansert ikke helt det samme som det var i løpet av fertil år. For å forbli sunn og aktiv etter overgangsalderen, er det viktig å undersøke vitamin anbefalinger for post-menopause og justere kostholdet deretter.

Fysiske endringer under og etter overgangsalderen

Som overgangsalderen inntreffer, er vesentlige fysiske endringer sett i kroppen. Som østrogenproduksjonen reduseres dramatisk, metabolisme bremser, reduserer muskelmasse og fettlagre øker, øker risikoen for fedme og relaterte helsefare, slik som diabetes og hjertesykdommer. Kroppens vev, inkludert de av sirkulasjonssystemet og hjertet, mister elastisitet, øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Osteoporose blir en høyere risiko som kroppen begynner å reabsorb beinceller raskere enn den produserer dem, redusere bentetthet. Imidlertid kan administrere vekt og øke ernæring sterkt redusere disse virkningene av overgangsalderen. Siden endringer i hormonnivåene i overgangsalderen har en innvirkning på ernæringsmessige behov, betaler spesiell oppmerksomhet for å sikre at tilstrekkelige mengder av visse viktige vitaminer og mineraler er inkludert i kostholdet kan spille en avgjørende rolle i å opprettholde helse hos postmenopausale kvinner.

Kalsium

Kalsium er blant de viktigste næringsstoffene i å motvirke virkningene av overgangsalderen. Kvinner som nærmer menopause og postmenopausale kvinner krever høyere nivåer av kalsium for å opprettholde bein helse. Mens den anbefalte daglige rasjon for kvinner i fertil alder er ca 1000 mg kalsium per dag, bør postmenopausale kvinner ta i ca 1500 mg, eller, hvis hormon-replacement therapy er i bruk, er 1200 mg per dag anbefales .

vitamin D

Tilstrekkelig inntak av vitamin D er viktig for post-menopausale kvinner, ettersom dette næringsstoffet er viktig for kalsium absorpsjon og bendannelse. Vitamin D støtter også riktig funksjon av immunsystemet, samt å hjelpe i forebygging av tykktarmskreft. Et minimum av 800 IU er nødvendig for å unngå vitamin D-mangel. Meieriprodukter er den beste kilden til vitamin D, med en åtte unse glass melk inneholder ca. 100 IE.

antioksidanter

Antioksidanter, som vitamin A, C, E og betakaroten, er viktige elementer i den post-menopausal kosthold. Disse næringsstoffene er viktig i forebygging av hjertesykdom, enkelte former for kreft og aldersrelatert makuladegenerasjon. Antioksidanter arbeide for å blokkere effekten i kroppen av frie radikaler, som skader kroppens vev og er kilden til mange av de typiske tegn på aldring. Disse vitaminer finnes i en rekke frukt og grønnsaker, for eksempel squash, søtpoteter, tomater, spinat, appelsiner og blåbær.

Andre viktige næringsstoffer for postmenopausale kvinner

Omega-3 fettsyrer, som er tilgjengelig i nøtter, fisk, raps olje og soyaprodukter, tilbyr en rekke fordeler i kardiovaskulær helse, samt tilfører huden, hår og negler. Tilstrekkelig inntak av fiber, 25 til 30 gram daglig, er spesielt viktig i post-menopausale kvinner, bidrar til å holde kolesterolnivået lavt og kan hjelpe i forebygging av hjertesykdom og slag. Soya, en phytoestrogen kan ha gunstige effekter på kroppen når produksjonen av naturlig østrogen er redusert med overgangsalderen, og det kan senke kolesterolnivået også, og støtter hjertet helse.