En liste over kosttilskudd restriksjoner for personer med Fatty leversykdom

October 4
En liste over kosttilskudd restriksjoner for personer med Fatty leversykdom

Behandling for alkohol-indusert fatty leversykdom inkluderer ofte eliminere alkohol, så vel som andre behandlinger, avhengig av situasjonen, mens behandling for alkoholisk fettleversykdom - ofte assosiert med overvekt eller fedme - innebærer å endre kosthold. Om 20 til 30 prosent av alle voksne i utviklede land har alkoholisk fettleversykdom, ifølge en artikkel desember 2008 i tidsskriftet "Gastroenterology." Dette fører ofte ingen symptomer, men det er karakterisert ved en opphoping av fett i leveren. Legen din kan foreslå visse kosttilskudd restriksjoner hvis du har denne tilstanden.

kalorier

Fordi overvekt er ofte forbundet med NAFLD, kutte kaloriinntaket ved å begrense kalorier er ofte første skritt for å redusere mengden av fett i leveren. En studie publisert i mars 2010 utgaven av tidsskriftet "Current Opinion in Gastroenterology" indikerer at å begrense kalorier, fett og karbohydrater kan alle redusere risikoen for fatty leversykdom. Imidlertid trengs mer forskning om kosthold og dens virkninger på denne sykdommen.

Fett

Usunne mettet og trans fett kan høye kolesterolverdier, noe som kan føre til NAFLD. Studien i mars 2010 utgaven av "Current Opinion in Gastroenterology" fant også at å redusere inntaket av transfett og mettet fett kan øke fettleversykdom. I tillegg forbruker mer sunt umettet fett kan også forbedre tilstanden. Et april 2008 artikkel publisert av Saint Louis University forklarer at et kosthold med for mye fast food eller en tilsvarende høy-fett og sukker kosthold kan skade leveren. Omvendt, redusere mengden av fet og sukkerholdig mat du spiser kan hjelpe leveren helbrede.

karbohydrater

En lav-karbohydrat diett er assosiert med raskt å senke fett i leveren hos mennesker med alkoholisk fettleversykdom, ifølge en april 2011 artikkel publisert av University of Texas Southwestern Medical Center. En studie utført ved universitetet viser at denne dietten bedre forbedret fatty leversykdom enn gjorde en reduksjon i kaloriinntaket. Forskere forklarer at en lav-karbohydrat diett kan forbedre fett i leveren i så raskt som en måned. Men forskerne advarer om at dette er trolig bare tilrådelig for en kortsiktig periode; Imidlertid har deres studie ikke inkludere effektene av å opprettholde diett for en lengre tidsperiode. Snakk med legen din før du går på en lav-carb diett.

Ekstra kosttilskudd betraktninger

Alkohol streker leveren; hvis du har NAFLD, redusere inntaket av alkohol eller unngå det helt. Snakk med legen din om over-the-counter medisiner som kan stress leveren, for eksempel paracetamol. Matvarer du bør spise hvis du har NAFLD inkludere hele korn, umettet fett, frukt og grønnsaker. Snakk med legen din eller en ernæringsfysiolog for spesifikke kostanbefalinger vedrørende din fatty leversykdom.