Liste over Høy Fiber, kalorifattig mat

May 2
Liste over Høy Fiber, kalorifattig mat

Hvis du ønsker å følge et sunt kosthold, vil du ønsker å fylle kjøkkenet med høy-fiber, kalorifattig mat. Ikke bare fiber bidra til å fylle deg opp og hjelpe til med fordøyelsen, det kan også redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes. Mat som er lav-kalori bidra til å fremme vekttap og har en tendens til å være lavere i fett og sukker. Høy fiber, kalorifattig mat er naturlig deilig og lett å innlemme i kostholdet ditt.

Frukt

Frukt er lav i kalorier, vanligvis 100 kalorier eller mindre per porsjon, og er høy i fiber og mange viktige vitaminer og mineraler. Noen fiber-fylt alternativene inkluderer epler, bananer, pærer, appelsiner og bær. Blåbær, for eksempel, inneholder 4 gram fiber og 84 kalorier per kopp. Voksne bør ha som mål å få en 1/2 til 2 kopper frukt per dag, mens barn trenger en til to kopper per dag. Topp yoghurt med skiver bær for en velsmakende frokost, snack på en banan når sultestreiker eller strekke seg etter druer eller ananas for en søt etter middag godbit.

grønnsaker

Liste over Høy Fiber, kalorifattig mat

Som frukt, grønnsaker er næringsrike. De er svært lav i kalorier, men likevel svært fylling på grunn av deres høye fiberinnhold. Spinat, søtpoteter, rosenkål, paprika og tomater er noen sunne alternativer å velge mellom. En liten søt potet, for eksempel, inneholder 3 gram fiber og 87 kalorier. Voksne trenger minst to til tre kopper grønnsaker hver dag, og barn trenger en til tre kopper per dag. Ta med en rekke grønnsaker i måltider, som baby gulrøtter og agurk skiver til lunsj og en grønn salat og stekt rosenkål til middag. I tillegg kan snack på grønnsaker, som paprika strimler, med litt lav-fett dip deg.

Bønner og belgfrukter


Bønner og belgfrukter, som svarte bønner, kikerter og linser, er lav-kalori, høy-fiber matvarer som er en utmerket kilde til protein og høy i mange viktige vitaminer og mineraler. Linser, for eksempel, inneholder 8 gram fiber og 9 gram protein i en 110-kalori, 1/2-cup servering. Bønner og belgfrukter er billig og allsidig. Bruk cannelloni bønner, nyre bønner og linser i supper og chili. Mest salater med kikerter og legge til svarte bønner til taco.

Helkorn

Liste over Høy Fiber, kalorifattig mat

Fullpakket med fiber og høy i protein, jern og B-vitaminer, helkorn gi et sunt, kalorifattig tillegg til kosthold. Havregryn, quinoa, brun ris og hel-hvete brød er noen alternativer å prøve. En kopp kokt havregryn gir 143 kalorier og 4 gram fylling fiber. Start dagen med hele korn korn som havregryn. Bruk hele korn brød, pitabrød eller wraps for lunsjtid sandwich. Ta med en side av brun ris, villris eller quinoa til middagstid. Bytt ut din vanlige pasta, pizza skorpe og tortillas for hele korn varianter.