Hvordan bruke Valtrex Topically

July 3

Hvordan bruke Valtrex Topically


Valtrex (valacyclovir) er en muntlig antiviral medikament som brukes til å behandle herpes virus, inkludert genital herpes og forkjølelsessår. Det er også brukt til å behandle herpes zoster (helvetesild). Valacyclovir omdannes til acyclovir i kroppen; det er acyclovir som faktisk bekjemper herpes virus. Acyclovir stopper replikasjon av DNA i herpes virus, som er nødvendig for å spre seg. Så selv om det ikke er Valtrex aktuell salve, acyclovir (Zovirax) er tilgjengelig på aktuell-salveform og gjør egentlig hva Valtrex gjør. Zovirax ikke kurere herpes, men lindrer smerte og bidrar til å fjerne infeksjonen. Det er vanligvis foreskrevet i forbindelse med Valtrex.

Bruksanvisning

Hvordan bruke Zovirax

1 Gå til legen din for å få en resept på Zovirax. Bruk Zovirax så snart symptomene på en herpes infeksjon oppstår. Det skal bare brukes eksternt.

2 Rengjør og tørk herpes sår på kroppen din før du bruker Zovirax. Med hånden dekket av en gummihanske eller en finger dekket av finger barneseng, bruke Zovirax salve til alle dine herpes sår. Du må bruke den på nytt hver tre til seks timer for en uke (eller som anvist av legen din).

3 Påfør nok Zovirax til å dekke alle dine herpes sår. Ikke bruk Zovirax lengre enn legen har foreskrevet. Ikke få noen inn i øynene.

4 Ring legen din hvis herpes sår vedvarer eller blir verre etter syv dagers behandling.

Hint

  • Zovirax kan forårsake brennende, stikkende og rødhet når den brukes til herpes sår. Bivirkninger er sjeldne, men kan inneholde: et utslett, hevelse, kløe, svimmelhet og pusteproblemer. Fortell legen din dersom du har noen bivirkninger.
  • Du må ikke amme hvis du har herpes sår i nærheten av eller på brystene dine.