Forskjeller mellom Poison Oak & Poison Ivy

May 30

Plantene som forårsaker Poison Ivy og gift eik begge inneholder en olje som kalles urushiol, noe som kan forårsake en allergisk reaksjon når det kommer i kontakt med hud. Du kan få denne reaksjonen fra direkte, indirekte, eller luftbåren kontakt med oljen, så det er viktig å lære å identifisere og unngå giften eføy og gift eik. Den største forskjellen mellom disse plantene er i sitt utseende.

Vekst

Poison Ivy vokser som en lav busk eller som et vintre (ofte ved hjelp av et tre for støtte). Poison eik er en busk.

blomster

Poison Ivy og eik planter vokser blomster om våren, og plantene selv kan snu en rødlig farge i høst. Poison Ivy også noen ganger vokse et bær-lignende frukt i høst.

Blader av tre

Både Poison Ivy og gift eik har klynger av tre blader på hver stilk, og den midterste bladet er lengre enn de to andre. De giften eføy blader har tre hovedpunkter hver, mens giften eik blader har litt mer taggete kanter.

Utvikling av en Utslett

Selv vanligvis tar mer enn en eksponering mot urushiol for en person å oppleve og allegic reaksjon, følsomhet for olje avtar vanligvis med alderen.

Historie

Ifølge Poison Ivy, eik, og Sumac Information Center nettsted, kaptein John Smith innførte begrepet "Poison Ivy" i 1609, mens David Douglas oppdaget gift eik (Douglas Fir er også oppkalt etter ham).