Fakta om Betennelse i periodontal sykdom

January 13

Ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research, 80 prosent av amerikanerne har noen form for periodontal sykdom. De kan ha betennelse i tannkjøttet eller mer alvorlig skade på ben og mykt tannkjøttvev. Periodontal sykdom kan føre til tap av tenner eller forfall. Selvfølgelig folks munn er full av bakterier. Men når disse bakterier og partikler, som slim, stadig danner plakk på tennene kan det bli bråk. Når dette fargeløs, klebrig plakk ikke fjernes, kan det bli tartar. Tarter kan bare fjernes av tannleger fordi børsting ikke fungerer. Dersom tarter ikke er fjernet, kan periodontal sykdom forekomme.

gingivitt

Skadelige bakterier oppstår lenger tartar og plakett forblir på tennene. Gingivitt oppstår når skadelige bakterier flytter til tannkjøttet. Deretter tannkjøttet blir hovne og røde. De kan også blø. Gingivitt kan reverseres ved vanlige tannlege ansetter for rengjøring, munnhygiene. Gingivitt omfatter ikke tap av tannkjøtt vev eller bein. Men når gingivitt ikke reverseres, betennelse rundt tannkjøttet kan forekomme. Når dette skjer gingivitt har avansert til periodontitt.

periodontitt

Personer med periodontitt er i fare for å miste tenner. Tannkjøttet begynner å trekke vekk fra tennene. Gummi områdene danner sekk eller lommer som er infisert. Selv om immunsystem forsøker å bekjempe bakterier, når den ikke er behandlet, bakteriene fortsette å vokse eller spre under tannkjøttet. Dessverre, både kroppens immunsystem og bakteriene begynner å bryte ned tannkjøttet og bein. Dette fører til tennene til å løsne.

friske mennesker

Det er mange periodontitt forhold, men de følgende fire vanlige former mennesker lider av. Kronisk periodontitt oppstår i langsomme og raske etapper. I den raske etapper, skjer tap av tenner raskt. Betennelsen i tennene sine støtte vev, er bein og progressiv vedlegg berørt. Det er der lommen eller cup dannelse skjer og lavkonjunkturen i tannkjøttet. Med aggressiv periodontitt bein er ødelagt og vedlegg tap, eller tannkjøtt og tenner separasjon, skjer raskt.

andre Periodontitt

Nekrotiserende periodontal sykdom er funnet i mennesker med systemiske tilstander som immunsuppresjon, underernæring og HIV-infeksjon. Nekrose av tannkjøttet, kjevebenet og periodontal ligament er gjenstand for infeksjoner og skader. Noen charaterizations er svart eller dødt vev, dårlig lukt og endring i tannkjøtt form. Periodontitt som en manifestasjon av systemiske sykdommer kan forekommer hos personer med diabetes, hjerte- og luftveislidelser.

betraktninger

God munnhygiene kan forhindre gingivitt og periodontitt. For eksempel, dun eller ren mellom måltider. Gå til tannlegen for vanlig tannpuss og undersøkelser. Periodontal sykdom noen ganger ikke er merke til de sene stadier av sykdommen. Pensle to til tre ganger daglig med fluorbasert tannkrem. Men sørg for å erstatte tannbørster omtrent hver fjerde måned.