Gentamicin behandling for pasienter med Ménières sykdom

March 22

Ménières sykdom er en invalidiserende sykdom i det indre øret som forårsaker alvorlig vertigo, tinnitus, hørselstap og en følelse av fylde i øret. Fordi du ikke kan forutse når du vil være i stand til å fungere på grunn av angrep av svimmelhet, mister du din livskvalitet. Motta injeksjoner av gentamicin i det indre øret er ett alternativ for deg å vurdere, slik at du kan gjenoppta en fyldigere liv.

Intratympanic / Transtympanic Gentamicin

For pasienten som har Ménières sykdom og den resulterende alvorlig vertigo, hørselstap og tinnitus, gjennomgår en intratympanic gentamicin injeksjon kan være en "siste utvei" behandling når tidligere behandling ikke har bidratt til å løse svimmelhet og kvalme. Du vil ha en lav dose av Gentamicin injisert i det indre øret ved hjelp av en smal nål. Den gentamicin injeksjon vil skade det indre øret med vilje for å stoppe angrep av svimmelhet. Legen vil gi medisiner for å renne ut av øret etter 30 minutter.

For å oppnå målet om å eliminere svimmelhet, vil legen injisere en lav dose. En andre lav dose av gentamicin vil bli injisert en måned senere. Medisinen skal tappes ut av det indre øret, slik at du ikke vil ha svimmelhet.

Fordeler med ITG / TTG Injection

Hvis du er bekymret for mulige helserisikoen ved andre prosedyrer, er ITG / TTG en lavere risiko alternativ. Når du velger denne prosedyren, må du forstå at det indre øret blir ødelagt av gentamicin injeksjoner, men din svimmelhet vil ende. Høre vil ikke bli påvirket på kort sikt, men du må kanskje ha gjentatte injeksjoner omtrent ett år senere. Din tinnitus kan også forbedre.

Du kan være i stand til å gjenoppta et mer normalt liv siden angrepene av vertigo vil bli stoppet. Når vertigo stopper, kan din livskvalitet returnere til det du visste før du utviklet Ménières sykdom.

Kostnaden for ITG / TTG injeksjoner vil være lavere enn den for andre behandlinger for Menieres sykdom, spesielt når man sammenligner resultatene med en fremgangsmåte slik som vestibular nerveseksjon (labyrinthectomy). Både labyrinthectomy og ITG / TTG produsere lignende resultater: 90 prosent av Ménières sykdom pasienter opplever lindring av sine symptomer.