Ekstern arteria carotis blokkering Symptomer

July 5

Fire carotis, venstre og høyre indre og venstre og høyre ytre, omfatter systemet som leverer avgjørende oksygen til hjernen og hodet. En blokkering av noen av de fire produserer de samme symptomene og kan føre til hjerneslag.

Funksjon

Oksygen-bærende blod transporteres til hjerne, hode, hals og ansikt ved de to carotis på forsiden av halsen. Når disse blir hindret med fettavleiringer, kalt plakk, dette kalles aterosklerose og carotisar sykdom.

typer

De to carotis arterier, en på hver side av halsen, deles inn i utvendige og innvendige carotis arterier. "De interne carotis leverer oksygenrikt blod til hjernen," ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, og "de eksterne carotis leverer oksygenrikt blod til ansiktet, hodebunnen, og nakke."

Signs

Forbigående iskemisk attakk (TIA) er referert til som "mini-slag" og er en advarsel om at et stort slag kan være forestående. "En person kan oppleve midlertidig blindhet, svakhet i en arm eller et ben, svimmelhet, prikking på overflaten av huden eller nummenhet", sier University of Maryland Medical Center.

symptomer

De fleste opplever ingen eksterne arteria carotis blokkering symptomer før utseendet av en TIA. Fordi den eksterne arteria carotis leverer blod til halsen, hodebunn og ansikt, symptomer som nummenhet og prikking er mest sannsynlig skje i disse områdene.

Risikofaktorer

Hypertensjon, røyking, diabetes, fedme, høyt kolesterol, og mangel på mosjon øker sannsynligheten for eksterne arteria carotis blokkering.