Insulin Resistance Diagnose

July 20

Hormonet insulin er produsert av betacellene i bukspyttkjertelen. Insulin regulerer metabolismen av karbohydrater, fett og proteiner i kroppen så vel som vekst av celler. Insulinresistens er en forløper til type 2 diabetes.

Betydning

Når kroppen blir insulin-resistent, må bukspyttkjertelen produserer økende mengder av insulin for å få den samme virkning. Når insulinnivået er for høyt, må fettcellene ikke frigi sine butikker for vekttap, og musklene ikke bruke all tilgjengelig glukose i kroppen. Insulinresistens fører til flere medisinske tilstander som er farlig for kroppen.

Forårsake

Genetikk og arvelig blir betraktet som en stor bidragsyter til insulinresistens. Men visse medikamenter også kan føre til tilstanden. Forskning er utført for å se om insulinresistens er forbundet med utbrudd av hjertesykdom.

Risikofaktorer

Faktorer å sette en person har høyere risiko for å utvikle insulinresistens er fedme, å være over 40, har en familie historie av tilstanden, eller å ha hatt svangerskapsdiabetes under svangerskapet. Pasienter med høyt blodtrykk eller kolesterol problemer eller som har blitt diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom er også høyere risiko.

Diagnose

Å diagnostisere insulinresistens, vil en lege vurdere din medisinske historie, gi deg en fysisk undersøkelse og bestille laboratorietester. Intravenøs toleranse testing eller euglykemiske insulin klem er laboratorietester som brukes til å diagnostisere og bekrefte insulinresistens; Men disse testene er kostbare, og brukes til forskning i mange tilfeller. En lege kan bestemme sannsynligheten av insulinresistens ved å teste de vanlige glukosenivåer sammen med fastende glukosenivåer. Selv om dette ikke er en klar bestemmelse, et høyt nivå resultat i en person uten diabetes er unormal og bekymringsfull.

Ledelse

Administrasjon av insulinresistens oppnås ved å redusere insulin produsert i kroppen og øke celle følsomhet for insulin. Livsstilsendringer er en naturlig måte å redusere kroppens behov for insulin. Diet endringer for å begrense karbohydrater med høy glykemisk verdier inkluderer eliminere eller redusere uraffinert sukker, hvitt brød, og mais og potetprodukter som ikke er raffinert. Vekttap for overvektige og overvektige pasienter sammen med en økning i trening og aktivitet vil be musklene for å øke mengden av glukose tas opp. Diabetes medisiner kan også være foreskrevet for å kontrollere insulin nivåer.