Herbal bruksområder for Nettles

July 5

Herbal bruksområder for Nettles


Brennesle, eller Urtica dioica, har mange interessante effekter på menneskekroppen. Anleggets urt, blad og rot brukes internt for urinveier og eksternt for revmatiske plager. Nettle også er anerkjent for sine snerpende og vanndrivende egenskaper, ifølge Applied Health. Nettle inneholder vitamin B1 og dets unge bladene ofte spises i salater eller gryteretter.

Teori

Komplekse sukker eller polysakkarider, og lektiner er de aktive komponentene i brennesle anlegget, mens kjemikalier utgitt av bladet pigger har anti-inflammatorisk og smertestillende egenskaper. De flavonoider i brennesle er tenkt å ha antihistamin effekter.

Anti-inflammatorisk

Når nesle påføres på huden, hindrer det kroppen i å opprette prostaglandiner, som er inflammatoriske kjemikalier. De fine hår på nesle er stilker og blader inneholder irriterende kjemikalier som frigjøres når anlegget kommer i kontakt med huden. Den brennesle er hår, også kalt pigger, er svært smertefullt hvis du trykker på dem; men de kan redusere muskel og leddsmerter, ifølge University of Maryland Medical Center.

urinveisproblemer

Brennesle ber utskillelsen av urinsyre, stimulerer blære og nyre funksjon, og hjelper til med fordøyelsen og blodsirkulasjonen. Det ofte blir brukt til å behandle dem som lider av urinveisproblemer som et resultat av en forstørret prostata. Selv om det bidrar til pasienter med symptomer, betyr det ikke redusere størrelsen av prostata, så vel som medikamentet finasterid gjør.

Leger og forskere vet ikke hvorfor nesle fungerer. Det kan være at brennesle inneholder kjemikalier som endrer testosteron og østrogen nivå, eller at det fungerer direkte på cellene i prostata.

andre fordeler

Nesle har lenge vært brukt for å bekjempe gikt, anemi, leddgikt og eksem. Det er også brukt til å behandle høysnue, senebetennelse, stammer og forstuinger, og insektbitt. Brennesle kan redusere mengden av histamin som kroppen skaper reaksjon på et allergen.

Forsiktighet

Hvis du bruker nesle i lang tid, kan vanndrivende egenskaper endre laboratorieresultater på elektrolytt, kalium, blod urea nitrogen, natrium, urinsyre, proteinbundet jod og blodsukkeret.

Ikke topically gjelder brennesle hvis du tar en acne medisiner som inneholder vitamin A eller retinsyre, fordi dette kan påvirke huden, ifølge Applied Health.