Hvordan koble oksygenslange til en maske

December 16

Hvordan koble oksygenslange til en maske


En oksygenmaske er plassert over pasientens nese og munn for å levere konsentrert oksygen fra en tank. Slangen forbinder masken til oksygenkilden, gjennom hvilke oksygen strømmer inn i masken. Oksygenslangen har kontakter i begge ender som passer over både masken oksygen port og oksygenkilden port. Selv om mange typer oksygenmasker er tilgjengelige, er oksygenslangen generelt universell å tillate bruk med forskjellige stiler og merker av masker.

Bruksanvisning

1 Hold oksygenmaske mot deg som om du skulle plassere den på ansiktet ditt. Finn porten på bunnen av masken, under haken kurve. Det er vanligvis den eneste port tilgjengelig på masken. Bruk port i midtstilling hvis andre porter er tilgjengelig på masken.

2 Åpne oksygenslangen. Plasser den ene kontakten enden av slangen på oksygenmaske port. Skyv kontakten fast på porten, slik at porten til å passe så fullstendig som mulig inne i kontakten. Pass på at slangen er godt festet til masken port.

3 Plasser den alternative slutten av slangen på havnen i oksygenkilden. Monter kontakten fast til porten. Pass på at slangen er sikker til porten før du slår på oksygen på.

4 Slå på oksygenkilden til fem liter eller høyere, eller beløpet som kreves for pasienten. Plasser masken mot hånden til å føle for tvungen oksygen kommer fra masken. Juster på nytt rør for en mer sikker tilkobling til masken eller tank hvis nødvendig.

Hint

  • Noen oksygenmasker komme med slange allerede på plass. Bare plasser den løse kontakten enden av slangen til oksygenkilde som skal brukes.
  • Finn ut om masken du bruker krever spesialisert slangen. Mest oksygenslangen har universelle kontaktender som er beregnet for å passe enhver maske. Imidlertid kan fremskritt i hjemmet oksygenbehandling utstyr og noen medisinske enheter krever spesialisert rør og masker.