Fordelene og farene ved soy

November 5

Fordelene og farene ved soy


Soyabønner ble først introdusert til USA fra Øst-Asia i 1804, og nå opp til halvparten av verdens soya er produsert i USA. Matvarer avledet fra soya, slik som soyamelk og tofu, er populære matvarer og kjøtt alternativer på grunn av høye nivåer av protein. Selv om soyaprodukter kan være fordelaktig, er de noen ganger farlig.

Ernæring

Soya har mange ernæringsmessige fordeler. Det er en god kilde til protein og alle de åtte essensielle aminosyrer som bidrar til å bygge muskler, øke energinivået og regulere hormonnivåer. Mat som er rik på protein også holde appetitt mett lenger, noe som kan føre til vekttap (i kombinasjon med et balansert, fettfattig diett). Soya er også en kilde til lecithin, som bidrar til å senke kolesterolet og bygger cellene. Ifølge Mayoclinic.com har soya vært knyttet til redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, reduksjon av menopausale symptomer og forbedre hjernens funksjon.

kreft Controversy

Soya inneholder fytoøstrogener, som er anlegget versjon av det kvinnelige hormonet østrogen. Selv om soya er full av nyttige næringsstoffer, kan phytoestrogen etterligne østrogen-hormonet og, avhengig av studien, enten formere eller minske kreftceller i brystet. Uansett, oppfordrer The American Cancer Society de med brystkreft eller livmorkreft eller de i fare for østrogen-responsive kreft til å begrense sitt inntak av soya. Det anbefales at personer som har kreft eller som er i risiko for kreft konsultere sine leger å diskutere soya inntak.

farer

Soya er fylt til randen med næringsstoffer, men høyt inntak kan hazardous.According en studie foretatt av Storbritannias Loughborough University (som rapportert av BBC i 2008), soyainntak kan øke risikoen for demens. Forskningen peker på en doblet risiko for demens over 65 år med høyt inntak av soya. Også noen innholdet i soya holde kroppen fra inges næringsstoffer riktig. For eksempel, fytinsyre i soya forstyrrer assimilering av kalsium, magnesium, kobber, jern og sink. Soya inntak øker også kroppens behov for både vitamin B12 og D. Soya er en kilde til aluminium, som, vidd høyt inntak kan føre til skader på vitale organer.