Ernæring for Chemo

August 23

Kjemoterapi innebærer inntak av sterke medisiner som er laget for å ødelegge kreftceller i kroppen. Fordi kjemoterapi kan drepe både kreft og friske celler, er det viktig å innlemme en næringsrik diett under behandling. Kjemoterapi ødelegger appetitten, og noen ganger bare tanken på å spise kan gjøre magen tur. Men å spise nutritiously holder kroppen sterk og sunn, noe som kan bekjempe bivirkninger av cellegift og hjelpe bekjempe kreft.

før kjemoterapi

Mest kjemoterapi foregår på en poliklinisk senter, og det kan ta mange timer å fullføre. Planlegge og vedlikeholde styrke under behandlingen. Finn ut hvor det er en mikrobølgeovn eller kjøleskap på sykehus eller klinikk, og ta med en lett snack i en kjøligere eller isolert bag. De fleste pasienter opplever at kroppen tåler et lett måltid eller snack før du får kjemoterapi, og det gir dem styrke i løpet av prosessen. En lett, næringsrik snack kan inkludere en sandwich, frukt eller mat med høyt fiber eller protein.

Kosthold

Under kjemoterapi, opprettholde en balansert og næringsrik diett som er høy i frukt og grønnsaker, kjøtt og proteiner, korn og stivelse, og melk og melkeprodukter. Frukt og grønnsaker inneholder antioksidanter, som er kreft-bekjempelse forbindelser og gi en rekke vitaminer og mineraler. Kjøtt og protein matvarer gi kroppen din styrke og evne til å helbrede seg selv og bekjempe infeksjoner. Foods i denne gruppen inkluderer biff, fisk, kylling, peanøttsmør, tofu, egg og cottage cheese. Korn og stivelse fylle kroppen med B-vitaminer og karbohydrater som fyller kroppen din med energi. Næringsrik korn og stivelse inkluderer hel-hvete brød, ris, pasta og frokostblandinger. Melk og meieriprodukter er viktig for friske bein og er en stor kilde til kalsium.

Bivirkninger

Når du går gjennom kjemoterapi, er ernæring og kosthold kommer til å være svært avhengig av hva kroppen din er i stand til å tolerere. Kjemoterapi får kroppen til å gå gjennom en rekke symptomer som kvalme, oppkast, smaksendringer, dårlig appetitt, fylde, tretthet og forstoppelse. Fordi ernæring er så viktig under kjemoterapi og det påvirker alle forskjellig, er det viktig å finne ut hvilke matvarer fungere for deg og begrense antallet bivirkninger, samtidig som kroppen din sterk.