Hva bidrar til å redusere Cholestrol?

February 28

Hva bidrar til å redusere Cholestrol?


Høyt kolesterolnivå kan være ekstremt farlig, og fører ofte til livstruende hjertesykdommer. Ved å gjøre noen atferdsendringer, alt fra kosthold til trening, og kutte ut dårlige vaner, kan risikoen for høyt kolesterol senkes betydelig.

Betydning

En usunn kolesterolnivået, som oppstår når kolesterol, fett, celle-avfallsprodukter og kalsium bygge opp på blodårene og blokkere blodstrømmen kan gå ubemerket i år. Hvis venstre ubehandlet, kan høyt kolesterol fører til hjertesykdom, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Kosthold

Endre kostvaner kan holde kolesterolet lav og hjertet sunt. Matvarer som for eksempel havremel inneholder løselig fiber, noe som reduserer "dårlig" form av kolesterol er kjent som lav tetthet lipoprotein (LDL). Spis mer mat med høyt løselig fiber som bønner eller frukt, inkludert pærer, svisker og epler.

Trening

Daglig mosjon kan bidra til lavere kolesterol. En moderat kardiovaskulær trening i 30 til 60 minutter kan bidra til å øke kroppens nivå av high-density lipoprotein (HDL), som er kjent som "gode" kolesterolet.

Gå ned i vekt

Overvekt kan bidra til høyt kolesterol. Shedding ekstra pounds, i noen tilfeller så lite som 10 til 15 pounds, kan det føre til et sunnere kolesterolnivå.

resept Medisin

Kolesterolsenkende medisiner er tilgjengelig med en resept fra lege. Noen er merkevare-navnet narkotika, mens andre er tilgjengelige som generics, et billigere alternativ.