Pregnenolone for overgangsalder

October 19

Menopause kan ofte være en veldig tøff del av en kvinnes liv. Menopause finner sted over en periode på omtrent fem til femten år, hvor en kvinne begynner å produsere mindre og mindre østrogen og hennes sjonen blir uregelmessig inntil de til slutt stoppe helt. De fleste kvinner inn menopause, den siste fasen av overgangsalder, i en alder av 50. På denne tiden et flertall av kvinner slutter å ha sine månedlige perioder.

Symptomer på overgangsalder

Ifølge ProjectAware.org, er det 35 ulike symptomer som har blitt rapportert som tegn på overgangsalder. Noen av de vanligste symptomene er hetetokter, depresjon, vektøkning, hodepine, ømme bryster og vaginal tørrhet. Andre tegn og symptomer kan omfatte hukommelsessvikt, desorientering, osteoperosis, gun problemer og angst.

Hva er Pregnenolone?

Pregnenolon er et steroidhormon som ofte produseres naturlig i legemet som et resultat av produksjonen av andre steroid-type hormoner slik som østrogen, androgener, DHEA, mineralkortikoider og progesteron. Under overgangsalderen, svikter den kvinnelige kroppen for å produsere nok av dette hormonet på grunn av manglende produksjon av østrogen. Mangelen på dette hormonet er det en tendens til å forårsake mange av de symptomer på menopause.

Bruk av Pregnenolone

Pregnenolone brukes til å bringe balanse tilbake til hormonene hos noen pasienter under overgangsalderen. Dette gjelder særlig hos pasienter som intense menopausale symptomer. Imidlertid er pregnenolone ikke et populært valg av behandling fordi mye om medisinering er fortsatt et mysterium. Mer testing er nødvendig for å fastslå dens fordeler.

Selv om dette er fortsatt betraktet som et eksperimentelt legemiddel, melder The American Cancer Society at når prenenolone ble gitt til lab dyr det hadde en positiv effekt på behandling av enkelte menopausale symptomer. For eksempel kan pregnenolon hjelpe med hukommelsestap og depresjon, og kan bidra til å opprettholde konsentrasjonen.

Men til tross for de potensielle fordelene, som i 2009 pregnenolone var en eksperimentell erstatning terapi og det kan fungere for noen individer indikerer ikke at det vil fungere for alle.

Potensielle bivirkninger

Alle bivirkninger av langvarig bruk for dette tillegget er ikke kjent fordi det er fortsatt eksperimentell. Imidlertid har enkelte bivirkninger er identifisert. Noen av disse bivirkningene er aggressivitet, irritabilitet, søvnvansker og vekst av kroppshår. Veksten av kroppshår inkluderer ansiktshår på kvinner. Andre mulige bivirkninger inkluderer et fall i gode kolesterolet, akne, arytmi, leverproblemer, hårtap og fet hud.

effektivitet

Igjen blir effektiviteten av pregnenolon ikke virkelig kjent fordi den er fortsatt i de eksperimentelle faser. Mens American Cancer Society viser at det har fungert bra i laboratoriene på dyr, er det lite bevis for slike påstander på folk. Flere undersøkelser må gjennomføres før det medisinske samfunnet vil stole på denne supplerende hormonell erstatningsterapi for enhver tilstand, inkludert menopause.