Liste over matvarer som inneholder EGCG

December 2

Liste over matvarer som inneholder EGCG


Epigallocatechin gallate (EGCG) er en del av en gruppe forbindelser som kalles katekiner. Katekiner har vært koblet til flere helsefordeler og kan redusere store helseproblemer som hjerneslag og kreft. EGCG spesifikt har blitt brukt til å behandle visse typer av kreft, og noen autoimmune sykdommer som Sjøgrens syndrom og HIV. Ved å spise mat som inneholder dette stoffet, kan du være i stand til å forbedre din helse og redusere forekomsten av sykdom.

Grønn te

Den viktigste kilden til EGCG er løsblad grønn te. Regelmessig grønn te har mellom 180 og 200 mg av catechin per kopp. Fordi hver kopp te bruker en litt annen mengde blader, er det umulig å få et eksakt beløp. Koffeinfri brygget grønn te har rundt 60 mg og flavored brygget grønn te inneholder 45 mg. Det er best å velge "ekte" grønn te over instant eller flaske variasjon, da disse bare har 9 mg EGCG i gjennomsnitt.

epler

En 2007 studie av USDA undersøkt mange ulike matvarer for å bestemme deres næringsinnhold. Det ble funnet at epler inneholdt opp til 6.26 mg EGCG per 100 g eple. Fuji rekke velig hadde det høyeste beløpet av EGCG. Usøtet og hermetisert eplemos ble ikke funnet å ha samme nytte. Alle epler inneholder mange katekiner generelt, og man bør spise eple hud å konsumere alle potensielle mikronæringsstoffer.

bjørnebær

Rå bjørnebær ble funnet å ha maksimalt 7,44 mg EGCG per 100 g i 2007 USDA studien. Generelt, bjørnebær er rike med næringsstoffer og inneholder opp til 312,86 mg av total katekiner. For å få fullt utbytte, spiser rå, hele bjørnebær snarere enn bjørnebær juice.

carob Flour

Carob er en plante som er lik kakao, men har en smak litt mer som honning. Carob mel er høstet fra johannesbrødtre treet, og kan brukes som en erstatning for sjokoladepulver. Carob mel inneholder så mye som 109,46 mg EGCG pr 100 g, i henhold til USDA studien. Det er ikke nevnt hvorvidt melet må konsumeres rå eller om den fortsetter å opprettholde dens ernæringsmessige integritet når det er kokt.

andre Foods

Mange andre matvarer, typisk frukt og grønnsaker, har spor av EGCG. Disse matvarer inneholder jordbær, nøtter, fersken, avokado, plommer, løk og bringebær. Det er ikke kjent om disse spormengder er nok til å se de positive fordelene av catechin. Disse spesielle matvarer har mange andre næringsstoffer, imidlertid, noe som kan føre til andre helsefordeler.