Hvordan å elske deg selv og tilgi

November 2

Hvordan å elske deg selv og tilgi


Hvis du synes det er vanskelig å sovne om kvelden fordi du stadig går igjen i hodet alle de tingene du bør og kunne ha gjort annerledes, kan du være å være unødvendig vanskelig for deg selv. Alle gjør feil noen ganger, og poenget med livet er å alltid holde vokser og endrer seg til det bedre. I stedet for å ha dårlig samvittighet og kritiserer deg selv, lære å elske og tilgi deg selv for å gå videre i livet.

Bruksanvisning

1 Skriv i en dagbok. Chronicle dine dypeste følelser ved å fortelle alt ut i et tidsskrift. Hvis noe er veiing tankene dine ned og gjør at du føler deg skyldig, skrive om det. Holde orden på dine følelser kan være et effektivt verktøy for å hjelpe deg med å forstå hvorfor du noen ganger føler det slik du gjør, og hva som kan utløse disse følelsene.

2 Slipp bitterhet. Følelsen sint på deg selv er mot sin hensikt. Det vil ikke endre det som skjedde, og vil ikke gjøre fremtiden bedre. Lette byrden ved å godta hva du gjorde for å bidra til situasjonen og prøve å ta det som en erfaring. Hvis du går rundt og føler meg bitter hele tiden, er alt du gjør torturere deg selv.

3 Tenk på de du bryr deg om det meste. Når du føler deg urolig og straffe deg selv, er det ikke bare du som betaler prisen. Det er også folk i nærheten av deg, fra familiemedlemmer til dine kollegaer på kontoret. Hvis du holder disse negative følelsene opp, vil de sannsynligvis gjøre deg til en mer irritabel, snippy eller ubehagelig person å være rundt. Innse at det kan være vanskelig å hele tiden være rundt noen som hater seg selv og vil ikke gi slipp på noe. Sett deg selv fri, og i sin tur menneskene i livet ditt, også.

4. Vurder dine behov. Elsk deg selv ved å analysere de tingene som du trenger, og deretter iverksette tiltak. Hvis du trenger en lur for å ta en pause fra stress, ta en. Hvis du trenger å jogge utendørs for å blåse ut litt damp, får ute. Hvis du trenger å krølle opp under din dekker i sengen og lese en avslappende roman, gå hjem og gjøre det. Jo mer du tar vare på og elske deg selv, jo mer responsive og behagelige du blir som person.

5 Gi deg selv tillatelse til å si "nei". Selv om du kan finne det vanskelig å tilgi deg selv for å si nei til andre, må du innse at du må leve for deg selv først, så mye som du kanskje ønsker å hjelpe andre også. Gjenkjenne din rett til å gjøre det som er best for deg selv, og hvis sa ingen fungerer for deg, gjør det. De personene som betyr vil alltid respektere deg for å være sannferdig.

6 Tenk om dine positive egenskaper. Hvis du synes det er vanskelig å tilgi deg selv om en situasjon, i stedet for å fokusere på hva du gjorde galt, minn deg selv på hva du gjorde riktig. Dette gjelder også elske deg selv generelt. I stedet for alltid fokuserer for mye på alle dine feil og feil, erkjenner alle dine styrker og tenke på hva du kan gjøre for å forbedre dem.

7 Snakk med noen. Få alle dine følelser ut om din manglende evne til å tilgi deg selv. Røpe dine følelser til en betrodd person. Snakke åpent om hva du gjorde som var "galt", og hva du tror de negative konsekvensene er eller var. Ofte snakker med en annen person om skyld kan hjelpe folk få klarere perspektiv inn i hva som skjedde og hvor viktig (eller ikke viktig) det virkelig er.