Suspensory Desmitis Risks

May 6

Proksimale oppsettende desmitis er en tilstand hester som påvirker metacarpal bein av både forbein og baklemmene. Den er spesielt vanlig blant hester, og alvorlighetsgraden av sykdommen varierer. Den vanligste resultatet er halthet. Mange behandlinger er tilgjengelige, inkludert stall hvile, fot ubalanse korrigering og kirurgiske behandlinger som neurectomy og fasciotomi.

Forårsake

Hester kan bli skadet i løpet av en tidsperiode, og små rifter i ligament regionen er vanlig. På grunn av den repetitive stress, kan ligament vev bli arrete. Disse skadene kan skje i en enkelt hendelse, som i tilfeller hvor hestene hoppe høye gjerder. I slike tilfeller er det mer belastning på forbena, og risikoen for skade er høyere for elite-nivå spranghester. Også hvis en hest tråkker en våt, glatt bane ofte, de sene skader bli hyppigere.

felles Risk

Ligament skader i oppsettende desmitis kan ikke bare være karrieretruende, men kan også påvirke livet av hesten. Sykdommen er mest skremmende fordi utvinningen kan være lang. Mange ganger kan oppsettende desmitis også være forårsaket på grunn av genetikk av hesten, noe som gjør det vanskelig å forhindre.

Faktaene

Skaden er vanligvis til arrvev i ligament-regionen, slik at det er fare for gjentatt opptreden av skade fordi den arrvev er ikke så sterk. Sykdommen kan også være progressiv, noe som gjør det vanskelig for hestene å komme tilbake til sin normale atletiske evner. Bare 20 til 40 prosent av hestene som er berørt med hind skader tilbake til arbeid.

Diagnose

Veterinærer diagnostisere hestene ved å se deres gangart. Hvis det er nødvendig, er en ultralydundersøkelse gjort. bilder av høy kvalitet er nødvendig fordi de berørte delene er så diskré å bli oppdaget enkelt. Det er blitt anbefalt at evalueringen av de berørte lem og en ikke-berørte en må gjøres før en konklusjon. Ofte har oppsettende desmitis blitt feildiagnostisert for kolikk.

Behandling

De vanligste behandlingene gitt til disse hestene er stall hvile og rehabiliteringsprogrammer. Hvis hestene ikke er responsive under rehabilitering, kan de ha for å bli pensjonert. Korrekt diagnose av en veterinær er avgjørende for å bestemme omfanget av skaden. Veterinærer kan gi injeksjoner av kortikosteroider. Kirurgiske behandlinger er et annet alternativ. De to viktigste kirurgiske behandlinger som har blitt utviklet er neurectomy og fasciotomi. Det siste alternativet er å gi benmarg injeksjoner, noe som innebærer helbredende gjennom bruk av stamceller.