Hva er årsakene til Teenage graviditet?

August 17
Hva er årsakene til Teenage graviditet?

Teenage graviditet er definert som en uønsket graviditet i løpet av ungdomsårene. Omtrent 750.000 av 15- til 19-åringer blir gravide hvert år, ifølge The American College of Fødselsleger og Gynekologer, selv om mange tenåringer ikke tror at de vil bli gravid hvis de deltar i seksuell aktivitet.

Gruppepress

I ungdomsårene, tenåringer ofte føler press for å få venner og passe inn med sine jevnaldrende. Mange ganger disse tenåringene la sine venner påvirke deres beslutning om å ha sex selv om de ikke fullt ut forstår konsekvensene knyttet til loven. Tenåringer har sex som en måte å fremstå kul og sofistikert, men i noen tilfeller sluttresultatet er en uplanlagt ungdoms graviditet. Kaiser Family Foundation sier at mer enn 29 prosent av gravide tenåringer rapporterte at de følte seg presset til å ha sex, og 33 prosent av gravide tenåringer uttalt at de følte at de ikke var klar for et seksuelt forhold, men fortsatte likevel, fordi de fryktet latterliggjøring eller avvisning.

fraværende Foreldre

Teen jenter er mer sannsynlig å bli gravid hvis har begrenset eller ingen veiledning fra sine foreldre. Mange foreldre har travle liv som hindrer dem fra å gi veiledning og støtte at deres unge tenåringer trenger å ta gode beslutninger om spørsmål som kjønn, ifølge nettstedet Parent oppvask. Når en tenåring ikke føler at hun kan snakke med foreldrene sine om sex, enten fordi de forby sex snakk, eller fordi de ikke er rundt, hun vil mer enn sannsynlig tur til venner for retningen på om ikke å ha sex, noe som resulterer i feilinformasjon og mulig ungdoms graviditet.

Glamorization av graviditet

Filmindustrien og media bidrar til tenårene graviditet ved glamorizing ungdoms graviditet i nyheter og filmer. Filmer som viser ungdoms graviditet som noe å være ønsket oppmuntre tenåringer til å engasjere seg i uvøren seksuell aktivitet, ifølge ABC "Good Morning America». I ungdomsårene, tenåringer bli mer fokusert på deres utseende og hvordan deres kolleger oppfatter dem. De ønsker å bli sett på som en del av gruppen, så hvis ungdoms graviditet er sett på som akseptabelt i skolen eller blant sine venner, kan de søke om å bli gravid som en måte å få sosial aksept.

Mangel på kunnskap

Tenåringer som er uneducated om sex er mer sannsynlig å ha en uønsket graviditet. Noen tenåringer ikke fullt ut forstår de biologiske og emosjonelle aspekter forbundet med å ha sex, ifølge DailyRecord.co.uk. Disse tenåringene kan få feil informasjon fra venner, videoer, sitcoms og / eller filmer. Mange ganger, trenger tenåringer ikke har den kunnskapen som trengs for å ta informerte og ansvarlige beslutninger om hvorvidt eller ikke å engasjere seg i seksuell aktivitet som kan forandre deres liv.

Seksuelt misbruk eller voldtekt

Tenåringer kan bli gravid som følge av seksuelle overgrep eller voldtekt. The Guttmacher Institute sier at mellom 43 og 62 prosent av tenåringene erkjenner at de ble befruktet av en voksen mann, og to tredjedeler rapporterer at deres babyer fedre er like gammel som 27. Omtrent fem prosent av alle tenåringer fødsler er et resultat av en voldtekt.

teenage Drinking

Teen drikking kan føre til en uventet graviditet, ifølge nettstedet gjerne vite. Mange tenåringer eksperimentere med narkotika og alkohol. Drikker senker en ungdoms evne til å kontrollere sine impulser, og bidrar til 75 prosent av svangerskap som oppstår mellom 14 og 21. Om lag 91 prosent av gravide tenåringer rapporterte at selv om de ble drukket på den tiden, de gjorde ikke opprinnelig tenkt å ha sex når de oppfattet.