Hvor mye bør en Baby Veie på 12 måneder?

February 5
Hvor mye bør en Baby Veie på 12 måneder?

I løpet av de første 12 månedene av livet, går en baby gjennom perioder med rask vekst. MedlinePlus forklarer at vel-barn-helsesjekk er mest hyppig i løpet av denne første året for å overvåke en baby vekst for å sørge for at hun er på rett spor med standard målinger, inkludert vekt. Ikke alle baby vil vokse nøyaktig det samme, men vekstkurver benyttes for å identifisere når et spedbarn er over eller under den midlere vekt, høyde og forskjellige andre fysikalske utviklings målinger.

Hvor innveiing Er

Veiing og måling en baby ofte i løpet av første leveår tillater helsepersonell å identifisere eventuelle vekst eller utvikling problemer med en gang. Periodiske godt babyen checkups anses forebyggende behandling, sier MedlinePlus. I tillegg til å spore babyens vekt, kan helsepersonell råder foreldre på andre utviklings endringer de vil se i de kommende uker eller måneder før neste avtale.

figur Det

En helsepersonell vil ha en skala som er nøyaktig å utføre babyens vekt måling. I tillegg til vekten av hodeomkrets og høyde vil bli tatt og kartlagt. Den medisinsk faglig vil sammenligne strømmålinger til tidligere målinger, samt gjennomsnittlig vekstkurver. Legen vil holde oversikten i babyens medisinsk fil, og vil gi deg en kopi av målingene for å ta med hjem. I diagrammet vil være en grunnlinje, regnet som gjennomsnitt utviklingen av en baby på den samme vekt, så vel som de tidligere målinger.

persentil Effects

Når et spedbarn ikke klarer å møte den gjennomsnittlige vekten på hver brønn-baby checkup eller ser ut til å slutte å vokse på samme jevn hastighet, vil helsepersonell ha bevis for at kanskje barnet ikke utvikler riktig. Kartet er delt inn i prosentiler med snittvekt er 50-persentilen. En baby kan falle inn i en av de prosentilene som strekker seg fra første til 100th. Å være litt under eller litt over 50-persentilen er generelt ansett for å være akseptabelt.

Vekt av et 12-måneder gamle

Ved første bursdag en baby vil ha nesten tredoblet sin fødselsvekt ifølge KidsHealth.org. Dette tallet er vanligvis rundt 22 pounds for jenter og 23 pounds for gutter. Tempoet i veksten er rask i løpet av de første seks månedene, men det har en tendens til å avta i løpet av siste halvdel. Kidshealth påpeker også at det er akseptabelt for en baby å ligge under den 50. persentil så lenge han fortsetter å utvikle seg og forbli i denne serien. For eksempel, hvis barnet faller i den 30. persentilen på tre-måneders, seks måneder og ni måneders godt babyen helsesjekk, så han går framover tilstrekkelig. Hvis han fortsetter å slippe fra dette området, vil helsepersonell undersøke dette som en potensiell helse bekymring.

betraktninger

Babyer har en tendens til å sette seg opp og bli mobil etter den sjette måneden av livet, noe som bidrar en langsom ned i vekt gevinst mot slutten av det første året, sier KidsHealth.org. Noen babyer har blitt introdusert til barnemat, også kalt faste stoffer, og kumelk rundt den første bursdag. Mat til barn kan bli mer komplisert for foreldre rundt denne tiden på grunn av barnet ikke lenger får alle de næringsstoffene fra formel eller morsmelk. Når en baby er under retningslinjene i vekt, kan helsepersonell vurdere hennes diett og gi anbefalinger for å øke barnets vekt.

Det er ikke nødvendig å bekymre seg for et barn være overvektig eller undervektig når hun faller litt utenfor anbefalt område av vekt rundt den første bursdag. Noen babyer vil fange opp i løpet av få måneder og andre babyer, for eksempel de som ennå ikke gå i 12 måneder, kan veie litt mer før de blir mer fysisk aktive.