Fiber-rik mat for babyer

November 28
Fiber-rik mat for babyer

Oversikt

Fiber er en viktig del av en baby kosthold. Det finnes en rekke måter å gi fiber til en baby. MedlinePlus antyder at etablering av en høy-fiber diett tidlig i livet, kan redusere risikoen for fedme, og kan redusere forstoppelse. I løpet av det første året av livet, avhengig en baby for det meste på formel eller morsmelk for ernæring. Når barnet begynner fast føde rundt seks eller ni måneder gammel, kan fiber-rik mat bli innført.

frukt

Fiber-rik mat for babyer

Ulike frukter er høy i fiber og er blid nok til å bli introdusert til en baby i løpet av første leveår. Omsorgspersoner bør spørre helsepersonell når du skal begynne faste stoffer og hvilke frukter er best. Typisk blir et barn gitt en enkelt mat i en puré og overvåket for allergier i minst tre dager før en ny mat er innført. Noen vanlige første matvarer inneholder epler og bananer, som er både høy i fiber. Andre frukt valg inkluderer aprikoser, svisker, fersken, plommer og pærer. Svisker er ofte gitt når en baby sliter med forstoppelse.

korn

Fiber-rik mat for babyer

Korn er vanligvis gitt til babyen i form av en enkelt-korn korn og kan gis før eller etter at fruktene blir innført. Hvit ris babyen frokostblanding er en felles første mat, men dette alternativet er lavere i fiber enn andre korn som havregryn, bygg eller hvete. Andre første mat gitt til babyer som er høy i fiber inkludere hele korn brød, teething kjeks laget med flere korn og kjeks laget med noe annet enn hvitt mel korn.

Når barnet får tenner og blir dyktige til å spise mer mat, kan omsorgspersoner tilby ting som Graham sprakk, fullkorn pasta, multi-korn pannekaker og heartier havregryn. Disse matvarene har mer fiber per porsjon og er for det meste består av uløselig fiber. Den kornete maten, jo mer fiber er det sannsynlig å ha.

grønnsaker

Fiber-rik mat for babyer

Grønnsaker er vanligvis gitt til en baby etter korn og frukt i løpet av første leveår. Grønnsaker høy i fiber inkluderer erter, spinat, brokkoli og bønner. Noen av disse smaker kan være ubehagelig for en baby å prøve nye matvarer, eller de kan føre til at gass som er ubehagelig for barnet. Andre baby-vennlig grønnsaker inneholder moste kikerter, linser og spinat.

Som baby aldre, kan rå grønnsaker tilbys. De vil fortsatt trenger å bli kuttet i biter som er trygt for en baby. Vegetabilske alternativene inkluderer rå brokkoli, mørkt bladsalat og edamame.