Foot Problemer: liktorn og hard hud

November 3
Foot Problemer: liktorn og hard hud

Liktorn og hard hud er unormalt på huden din i forbindelse med gjentatt eksponering for betydelig friksjon eller trykk. Liktorn vanligvis vises på siden eller toppen av tærne, mens hard hud vanligvis vises på fotsålene eller på hendene. Du kan vanligvis kunne håndtere mais og callus problemer ved å eliminere deres årsaker.

liktorn

Liktorn, formelt kjent som helomas blir fortykket områder av huden som kroppen din skaper for å hindre ytterligere skade på underliggende vev, ifølge HealthCommunities.com. De har vanligvis en sirkulær form og har enten en gjennomsiktig eller voksaktige målet. De fleste har herdet liktorn, som utvikler som et resultat av seg sko som passer feil eller som et resultat av misdannelser i strukturer av tærne. Noen mennesker har også myke liktorn, som vanligvis er en konsekvens av bein misdannelser i de berørte tærne. Hvis du utsetter en mais til konstant friksjon, kan det bli smertefullt eller utvikle seg til en form for sår.

Hard hud

Hard hud, formelt kjent som keratomas eller tylomas, også skyldes kroppens forsøk på å forhindre underliggende vev skade, melder HealthCommunities.com. Når de danner på føttene, de fleste vanligvis vises enten på undersiden av tærne eller på hælene. Du kan utvikle hard hud hvis du vanligvis gå barbeint. Hvis du vanligvis bruke sko, hard hud vanligvis utvikles som et resultat av strukturelle forandringer i tærne som endrer måten du går. Personer som har flate føtter har ofte disse strukturelle problemer. Du kan også utvikle hard hud hvis du ofte bruker høyhælte eller smal-toed sko.

potensielle komplikasjoner

Liktorn og hard hud er vanligvis ikke medisinsk alvorlig, ifølge US National Library of Medicine Medline Plus. Men hvis du utvikle et sår eller infeksjon i en callus eller korn, kan legen din må fjerne noen unormal vev. I noen tilfeller kan tilstedeværelsen av en callus på foten også indikere en underliggende bein misdannelse som kalles en Hallux valgus. Hallux valgus-relaterte hard hud dannes når en Hallux valgus fører til endringer i foten form som tvinger huden på den berørte foten mot innsiden av skoen.

Behandling

I de fleste tilfeller vil liktorn forsvinne hvis du unngå å legge press på dem for omtrent to uker, melder Medline Plus. Hvis du bruker sko som passer dårlig, kan du oppnå dette trykkavlastning ved å bytte til sko som gir en riktig passform. Når du bytter sko, kan du midlertidig beskytte en eksisterende mais med spesielle pads du kan kjøpe i de fleste apotek. Du kan fjerne eller hindre calluses med over-the-counter eller tilpassede innleggssåler kalt orthotics, som endrer måten føttene plass inni skoene dine. Du kan også redusere en callus ved å dyppe den i varmt vann og innlevering den forsiktig ned med en pimpstein.

betraktninger

På grunn av nerveskader i forbindelse med deres tilstand, har diabetikere økt risiko for problemer forbundet med infiserte eller betente hard hud og liktorn, bemerker Medline Plus. Hvis du har diabetes eller foten nummenhet, bør du allerede følger en fotpleie rutine der du skanne dine føtter for potensielt problematiske endringer. Rapporter alle utviklings liktorn eller hard hud til legen din.