Hvordan Homeostase forholder seg til Hypotermi?

May 14

The Balancing Act

Homeostase refererer til evnen til kroppen din til å opprettholde en intern balanse mens du justerer til eksterne faktorer. Sagt på en annen måte, sikrer homeostasis at det ekstreme situasjonen oppstår rundt deg, sier en snøstorm eller trykkende varme, vil kroppen holde seg i sjakk, slik at du ikke vil komme i skade måte. Homeostase er ikke alltid i forbindelse med kroppstemperatur, men vi vil bruke det som et eksempel for å illustrere dens betydning.

Når kroppstemperatur går galt

Som varmblodige dyr, kan den menneskelige kroppen utrolig holde oss på riktig temperatur til tross for våre omgivelser. For eksempel, skjelve vi når vi er kalde å produsere varme. Noe så enkelt kan faktisk redde livet ditt! Men i visse situasjoner kan kroppen ikke klarer å skjerme oss fra naturen og homeostasis fungerer ikke. På dette punktet, vil sitte ute i kulden begynner å påvirke deg veldig dårlig.

Det er en kald verden

Hvis du er i kulden for lenge, selv skjelving kan ikke hjelpe, og homeostasis kanskje ikke fungere. Hypotermi er når kroppstemperaturen synker under normal standard nødvendig for kroppen å fungere riktig. Tenk på det kaldeste stedet du har selv vært. Nå tenker om å være der for omtrent en time lenger enn du var da. Etter en stund har du sannsynligvis ikke engang kunne bevege seg, ikke sant? Det samme skjer inne i kroppen din. Hvis temperaturen er for lav, kan vanlige hendelser ikke fungerer, inkludert homeostase. Når kroppen din er satt i en ekstrem situasjon for lenge kan det stengt, slik at du forsvarsløs til mange ting som hypotermi.