Ti Fordeler ved ikke å røyke

June 6

Ti Fordeler ved ikke å røyke


Røyke sigaretter bidrar til over fem millioner dødsfall hvert år på verdensbasis. Selv med denne svimlende statistikken, om lag 1,3 milliarder mennesker fortsetter å røyke. Det er mange fordeler ved ikke å røyke, inkludert større sjanser på et langt og sunt liv.

Kreft

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) kreft er den fremste dødsårsaken i verden. Ved å ikke røyke sigaretter, lavere du risikoen for visse typer kreft, for eksempel lunge, hode, hals, urin, bryst, bukspyttkjertel og tykktarmskreft. Selv om statistikken varierer etter type kreft, så mange som 90 prosent av dem diagnostisert med lungekreft er nåværende eller tidligere røykere.

Mage-tarmkanalen

Røyke sigaretter i stor grad øker mengden av syre produsert av magen, og har vært knyttet til tilfeller av magesår. En annen bivirkning av syre overproduksjon, forårsaker mage reflux magesyre å komme tilbake opp gjennom spiserøret, noe som skaper en smertefull brennende følelse.

Stroke

Ifølge American Heart Association (AHA), røyking nesten dobler en persons risiko for hjerneslag.

Hjerte og arterier

Ifølge AHA, røyking kan føre til en hardere og innsnevring av arteriene, noe som gjør deg mye mer utsatt for livstruende blodpropp. I tillegg har røyking vært knyttet til høyt blodtrykk og nesten 30 prosent av alle koronar hjertesykdom dødsfall i Amerika.

infertilitet

Menn som røyker tungt er på et mye større risiko for impotens, fordi det kan føre til en reduksjon i flyten av blod til penis. Røyking kan også føre til at sædcellene å være mindre livlig og til å dø raskere. Kvinner som røyker en pakke om dagen eller mer har en mye større sjanse for infertilitet. Ved å ikke røyke, kan en kvinne forvente lengre fertil år, så tung røyking kan også føre til tidligere overgangsalder.

Oppførsel

Siden de fleste røykere er sterkt avhengige av nikotin i sigaretter, når en person ikke får nikotin de krever at de kan bli irritabel og har alvorlige humørsvingninger. De humørsvingninger er ikke et problem for folk som ikke røyker.

Sanser

Sigaretter påvirke luktesansen smak og enda syn. En nonsmoker visjon er 15 til 20 prosent høyere enn om de var en røyker. Mange røykere ikke merke lukten av røyk på dem, mens noen som ikke røyker vil merke lukten i det øyeblikket de er i umiddelbar nærhet til de røyker.

Hud, tenner og negler

En person som røyker i mange år kan synes å være eldre enn hennes virkelige alder. Dette er fordi røyke sigaretter fører til merkbare rynker og misfarging av huden. Sigaretter også føre til en gulfarging av negler og tenner, og skaper en eldre utseende.

økonomi

Selv en "light røyker" kan merke en forskjell i hvor mye penger brukt hver måned på sin vane. I mange stater over hele Amerika, kostnaden for en pakke sigaretter er $ 5. Røyking halv pakke per dag i gjennomsnitt koster $ 75 per måned og $ 900 per år. Røyke en hel pakke hver dag koster $ 1800 i løpet av et år. Nonsmokers kan bruke de pengene til andre ting.

omgjengelighet

Mange bedrifter over hele verden har forbudt innendørs røyking. Røykere, derfor må våge utendørs (noen ganger langt borte fra etableringen) å røyke, ofte alene.