Hva er Sigarettfiltre laget av og er de dårlig for deg?

June 24

Hva er Sigarettfiltre laget av og er de dårlig for deg?


Det har vært mye forskning og mange studier gjort som viser de skadelige effektene av røyking og tobakk inntak. Men mens røykerne kan kjenne farene ved sigarettrøyk og tobakk i seg selv, kan de være mindre oppmerksomme på komponenter og effekter av sigarett filtre på røyking. Sigarettfiltre er faktisk ganske komplisert i sin sminke, og inneholder mange flere stoffer enn de fleste røykere kan vite.

fiber Plug

Innsiden av et sigarettfilter er laget av en kombinasjon av celluloseacetat (en type plast), papir, og rayonfibre, vanligvis bundet av et stoff som brukes spesielt for å binde og holde plastfibre. Disse fibre anvendes i filteret for å fange eventuelle tobakks stykker og partikler som er opprettet under røyking.

Plug Wrap og lim

Den celluloseacetat plugg i en sigarett er innpakket i et indre papirhylster, som enten kan blokkere ut alle utenfor luft for å tillate mer røyk inne i sigaretten, eller kan også være meget porøst for luft i tilfellet av "lys" sigaretter. Den indre papir liner, eller plug wrap, deretter limt sammen rundt filteret pluggen.

Tipping papir

Tupp-papir er det ytre laget av papir i et sigarettfilter. Dette papiret er vanligvis utformet for ikke å holde seg til røyker lepper for å gi rom for en mer hyggelig røyking opplevelse. Det ytre laget av papir kan også kobles filteret til sigaretten.

Kull

I noen sigarettfilter, kull fungerer også som en filtrering agent. Dette trekull, hvis det blir funnet i en sigarett, og befinner seg innenfor plast fibrene i sigarettfilter. Vanligvis brukes i vannbehandling, er kull kjent for sine absorpsjon evner og noen sigarett produsenter har dermed innledet den til å produsere "renere" røyk.

Helse Bekymringer

For de fleste forskere, de mest skadelige effekter fra sigaretter kommer ikke fra stoffer som finnes i sigarett filtre, men heller fra å røyke tobakk i seg selv, som en vane har vært knyttet til lungekreft, kreft i munnhulen og andre langsiktige helseproblemer. I tillegg, mens "light" sigaretter tillate mer røyk å flykte fra sigaretten - teoretisk gjør sigaretten bedre for røykere - i virkeligheten, lepper og fingre av røykere vanligvis dekke disse hullene, noe som gjør dem ubrukelige i form av porøsitet. De dypere åndedrag som "light" sigarett røykere har ofte å ta for å gjøre opp for dette porøsitet kan faktisk føre til større tobakk inntak enn en vanlig sigarett. Mens det har vært historisk produksjon av skadelige sigarettfiltre - som de asbestholdige sigaretter av Kent merkevare sigaretter i 1950 - sigarett filtre produseres i dag ikke har ekstremt skadelige effekter i forhold til en vane å røyke selv.