Hva er Hydroxyzine Pam brukes til?

August 24

Hydroksyzin er et antihistamin som er kjemisk knyttet til den kjemiske forbindelsen piperazin. Det ble først gjort i 1950-årene og har en rekke medisinske anvendelser, først og fremst de som er basert på dens evne til å blokkere virkningene av histamin. Hydroksyzin kan pakkes sammen med hydrokloridet eller med pamoat, noe som gjør at den kan fremstilles som et fast pulver som kan pakkes til piller.

for Allergi

Hydroksyzin pam er en sterk antihistamin, noe som betyr at den kan anvendes for å behandle allergier. I løpet av allergiske reaksjoner, utløser immunsystemet et kjemikalie som kalles histamin, noe som fører til mye av den nysing, lunger og rennende nese som er forbundet med allergier. Ved å blokkere effektene av histamin, kan hydroksyzin pam bli brukt til å behandle symptomer på allergi.

for Angst

Hydroxyzine pam har også blitt godkjent som en måte å behandle angst eller for symptomatisk lindring av sykdommer som har angst som et symptom. Det synes ikke å hemme aktiviteten i det kortikale området (den delen av hjernen hvor angst vanligvis manifesterer), men det i stedet senker aktiviteten i visse deler av hjernen som bidrar til å regulere cortex. Fordi angst er ofte forårsaket av overdreven aktivitet i hjernebarken, er hydroxyzine pam stand til å lindre symptomer på angst.

Beroligende middel

Antihistaminer har også en mild hypnotiske og beroligende effekt, som er grunnen til at så mange over-the-counter antihistaminer kan forårsake døsighet. Som en sterk resept-styrke antihistamin, kan hydroxyzine pam noen ganger bli brukt som et beroligende middel. Dens sterke sedative effekter kan gjøre det farlig når det blandes med alkohol.

anestesi

Hydroxyzine pam har vist seg å forsterke effekten av visse anestetika, noe som betyr at det øker deres effekt. Som et resultat, kan det bli gitt før kirurgi for å redusere mengden av anestesi som trengs for å gjøre pasienten bevisstløs. Dette kan bidra til å redusere bivirkningene av administrering av anestesi.

Medisinsk forskning

Hydroxyzine pam brukes også for enkelte typer psykiatrisk forskning. I gnagere, kan den brukes til å motvirke en tilstand som kalles lært hjelpeløshet, karakterisert ved at emnet (gnager) befinner seg ute av stand til å unnslippe en ubehagelig følelse, og som et resultat ikke reagerer og uvillig til å bevege seg. Hydroxyzine pam har vist seg å lindre dette problemet.