Hvordan diagnostisere Parkinsons sykdom

August 31

Hvordan diagnostisere Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en progressiv nevrologisk lidelse først beskrevet av Dr. James Parkinson i 1817. Det er definert som tap av dopaminerge nigrostriatale nevroner og er ganske vanlig, til slutt berører om lag 1 prosent av alle personer over 60 år Følgende trinn vil viser hvordan å diagnostisere Parkinsons sykdom.

Bruksanvisning

1 Observer de første symptomene på Parkinsons sykdom. De pleier å være spesifikk, men kan inkludere forstoppelse, depresjon, tretthet og søvnproblemer. Noen pasienter kan oppleve en liten tap av fingerferdighet mens du utfører rutinemessige fysiske aktiviteter.

2 Få tak i pasientens sykehistorie. Utbruddet av spesifikke symptomer på Parkinsons sykdom er vanligvis asymmetrisk og vanligvis begynner med et hvile tremor i den ene hånden. Rystelser kan være forbigående og vanligvis blir mer alvorlig med stress.

3 Se etter de tre kardinal tegn på Parkinsons sykdom: langsomme bevegelser av lemmer, stivhet og hvile rystelser. To av disse symptomene må være til stede for å gjøre en klinisk diagnose. En ustabil holdning er også ansett som en definerende symptom, men det skjer for sent i sykdomsforløpet å være nyttig i diagnostisering.

4 Eliminer andre muligheter. Laboratorieprøver er ikke direkte nyttig i diagnostisering av Parkinsons sykdom, men ceruloplasmin nivået skal måles som en skjerm for Wilson sykdom. Jakob-Creutzfeldt og andre prionsykdommer må også vurderes.

5 Identifisere mulige årsaker til Parkinsons sykdom. Det er vanligvis vanskelig fordi de fleste tilfeller ikke ha en enkelt årsak. De mest sannsynlige miljøfaktorer inkluderer eksponering for plantevernmidler og plantevernmidler, spesielt hos pasienter som bruker godt vann og bor i nærheten av et industrianlegg som produserer disse kjemikaliene.